Nitra dostala tri milióny eur od vlády, investície pôjdu do športu


Foto: Nitra dostala tri milióny eur od vlády, investície pôjdu do športu Foto: nitra.sk

Vláda SR schválila pre mesto Nitra dotáciu v celkovej výške troch miliónov eur, ktoré pôjdu do športu.1,5 milióna dostane Nitrianska investičná, ktorá ich využije na modernizáciu futbalového štadióna FC Nitra. Modernizácie sa dočká aj futbalový štadión Čermánskeho futbalového klubu. 700 tisíc eur mesto dostane na výstavbu novej športovej haly na Hlbokej ulici na Čermáni. Za 200 tisíc eur sa budú rekonštruovať športové povrchy a objekty tenisových kurtov na Chrenovej. Na modernizáciu Zimného štadióna a vedľajšej hokejovej haly pôjde 400 tisíc eur.  

99 tisíc eur sa využije na podporu a rozvoj športovej kultúry a zručnosti predškolskej a školskej populácie. Z tejto sumy sa 63 tisíc eur využije na gymnastické vybavenie pre 14 ZŠ v Nitre, 26 tisíc eur na športové vybavenie pre 26 MŠ a 10 tisíc eur na zakúpenie loptového vybavenia pre základné školy v meste Nitra. 

„Zisk titulu Európske mesto športu nie je založený na dotačnej schéme, a preto mesto Nitra musí povinnosti spojené so ziskom titulu hradiť z vlastného rozpočtu. Hlavnou snahou mesta je vytvoriť pozitívny vzťah k športu u obyvateľov prostredníctvom vytvorenia možností na športovanie dobudovaním športovej infraštruktúry, rekonštrukciou športových zariadení alebo zakúpením športových potrieb pre základné a materské školy,“ uvádza sa v materiáli.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: nitraden.sk