36-ročného Františka pri krádeži prichytila dôchodkyňa, zabránila mu v úteku a počkala na políciu


Foto: 36-ročného Františka pri krádeži prichytila dôchodkyňa, zabránila mu v úteku a počkala na políciu Foto: minv.sk

Včera popoludní si 63-ročná pani Magdaléna z okna svojho bytu všimla ako neznámy muž preskočil oplotenie bytovky, a z jednej z garáží zo zámky vytiahol kľúče. Žene sa zdal tento moment podozrivý a tak vybehla na ulicu a kričala na majiteľov bytu. 70-ročnej pani Alžbete popísala čo videla a ukázala jej dvere z ktorých muž vytiahol kľúče. Dôchodkyňa bola odvážna, rozhodla sa konať a vošla dovnútra, keďže vedela, že byt patrí 82-ročnej pani Márii, ktorá práve v tom čase vonku polievala kvety.

„Pozorne prezrela izby a keď vychádzala von z bytu vybehol neznámy muž. Ujsť sa mu ale nepodarilo, pretože ho na chodbe spacifikovala a zadržala až do príchodu polície. Akčné ženy stihli do príchodu polície prezrieť podozrivému vrecká a zistiť, že pani Márii ukradol z peňaženky 15 eur,“ uviedla hovorkyňa KR PZ v Nitre Božena Bruchterová.  

K výsluchu bol predvedený 36-ročný František z Komára, ktorý bol pre policajtov známy, kedže už v minulosti sa dopúšťal majetkovej trestnej činnosti. František bol obvinený zo zločinu krádeže spolu s prečinom porušovania domovej slobody. Keďže skutok spáchal na chránenej osobe, hrozí mu trest na 3 až 10 rokov. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Nitra