Muž takmer na smrť dobil susedovu mačku, ktorá zrejme príde o oko, pred smrťou ju zachránil jeho syn


Foto: Muž takmer na smrť dobil susedovu mačku, ktorá zrejme príde o oko, pred smrťou ju zachránil jeho syn Foto: noviny.sk

V nitrianskej časti Zobor vbehol mužovi do rodinného domu susedov kocúr. Muž ho palicou takmer dobil na smrť, ale kocúra zachránil nevlastný syn, ktorý prišiel na návštevu. Prípadom sa zaoberá polícia, zatiaľ čo kocúr bojuje o život. Udalosť sa stala v nedeľu podvečer, mužovi sa nepáčilo, že mu kocúr vošiel dnu a snažil sa ho vyhnať konárom zo stromu.

Nevlastný syn práve v tom čase prišiel na návštevu a nemohol uveriť tomu čo videl. „Za zavretými dverami ju mlátil, ja som len počul z vonka buchoty. Mačka sa už len plazila, on ju mlátil. Ja som ho od nej odsotil,“ povedal Ľubomír, nevlastný syn podozrivého muža. Podľa informácii ho muž udieral preto, že im roztrhol záves. Kocúr ležal v bolestiach na zemi a tak mu Ľubomír zavolal pomoc.

K prípadu prišla polícia aj špecialista z útulku. Mačku s viacerými zraneniami previezli na veterinárnu kliniku. „Bol nám prinesený kocúr a polytrumatickým poranením hlavy a oka. Útok bol smerovaný hlavne na hlavu,“ skonštatoval veterinár Ladislav Stodola. Kocúr sa bude zotavovať 2 až 3 týždne, no bohužiaľ zrejme príde o oko, navyše má aj zranené uši. Polícia prípad vyšetruje ako trestný čin týrania zvierat.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: noviny.sk