Areál bývalých kasární pod Zoborom sa zmení na zelenú plochu. Rozhodnite o charaktere miesta aj vy


Foto: Areál bývalých kasární pod Zoborom sa zmení na zelenú plochu. Rozhodnite o charaktere miesta aj vy Foto: Lenka Mareková

Jedným zo spôsobov, ako zvýšiť kvalitu života v meste je rozširovanie zelených plôch. Tie mesto ochladzujú, podporujú biodiverzitu či ponúkajú priestor pre relax. Mesto Nitra chce preto zaradiť medzi verejne prístupné a atraktívne parkové plochy aj areál bývalých kasární pod Zoborom.

Pamiatkovo chránený areál bývalých kasární pod Zoborom je historicky aj environmentálne významnou plochou v Nitre. Obyvateľom sa otvoril len pred dvoma rokmi. Na tomto území však má svje zámery mesto aj biskupstvo, ktoré tu chce vytvoriť školu. Preto je potrebné pozrieť sa na areál celistvo.

„Dôležité je však podľa mesta poznať na túto tému aj názor obyvateľov, a to už v tejto fáze predprípravy. Za týmto účelom vytvorilo mesto krátky informatívny dotazník, ktorý bol spustený tento týždeň. Jeho výsledky pomôžu mestu zmapovať ako v súčasnosti vidia areál aj ľudia z Nitry,“ uvádza samospráva na svojom webe.

Cieľom dotazníka je premýšľať o budúcom charaktere a využití miesta. Zároveň je súčasťou dlhodobého zámeru mesta, ktorým nitrianska samospráva smeruje k prepojenému a koncepčnému uvažovaniu o rozvoji danej lokality.

Prieskum o využití tohto priestoru sme vytvorili práve preto, že je pre nás dôležité zapájať do strategických rozhodnutí aj verejnosť, záleží nám na názore našich obyvateľov, pre ktorých má toto miesto veľký potenciál,“ doplnil primátor Nitry Marek Hattas.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu