Mladí zlodeji zo Štúrova použili pri krádeži aj násilie. Polícia ich chytila do 24 hodín


Foto: Mladí zlodeji zo Štúrova použili pri krádeži aj násilie. Polícia ich chytila do 24 hodín Foto: ilustračné - Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj

Vyšetrovateľ z Nových Zámkov obvinil dvojicu mužov vo veku 20 a 17 rokov z trestných činov lúpeže, výtržníctva a krádeže, ktorých sa dopustili v Štúrove. V prvom prípade ich zaujal telefón v ruke 22-ročného muža. 

„V momente, keď zaujali jeho pozornosť  dal mu jeden z podozrivých takú facku, že mu vypadli slúchadlá z uší a spadol na zem. Poškodený sa zľakol a pred páchateľmi sa snažil utiecť,“ spresňuje nitrianska krajská polícia s tým, že jeden z páchateľov pritom kričal na svojho kumpána, aby poškodeného chytil.

Ten pri behu stratil telefón aj slúchadlá a keď sa otočil, videl, ako tieto veci obaja podozriví zbierajú. Majiteľovi vznikla škoda za viac ako 240 eur. 


Ešte v ten istý deň  pri opustenej budove na Rákocziho ulici v Štúrove obťažovala dvojica podozrivých 30-ročnú ženu. Keď  ich poškodená odháňala, siahla si do vrecka nohavíc a zistila, že nemá mobil ani malú hotovosť. Spolu jej tak spôsobili škodu za viac ako 100 eur. 

Obaja podozriví skončili v rukách polície do 24 hodín. „Na druhý deň už boli obaja podozriví zadržaní a obvinení z trestných činov lúpeže, výtržníctva a krádeže a vyšetrovateľom PZ bol daný podnet na návrh na ich väzobné trestné stíhanie,“ dodala nitrianska krajská polícia. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu