Jazero s čistou vodou len na skok od Nitry? TONA Beach Šurany odobrili aj hygienici


Foto: Jazero s čistou vodou len na skok od Nitry? TONA Beach Šurany odobrili aj hygienici Foto: Facebook/Carp Tona Šurany

Teploty po niekoľkých chladnejších týždňoch opäť stúpajú a v nasledujúcich dňoch majú znova prekročiť 30 stupňov Celzia. Ak rozmýšľate, kde sa pôjdete schladiť, máme pre vás jeden tip.

Prírodné kúpalisko Tona sa nachádza na okraji mesta Šurany. Pokiaľ idete z Nitry, cesta vám zaberie 30 až 40 minút autom. Kúpalisko býva v prevádzke len počas leta a v prípade pekného počasia.

Foto: mapa.zoznam.sk

Voda je charakteristická svojou čistotou a potvrdzujú to i hygienici, ktorí počas kúpacej sezóny každý týždeň monitorujú kvalitu vody a aktualizujú údaje o stave prírodných a umelých kúpalísk. Celkový prehľad viete nájsť na ich webovej stránke.


Rekreačný areál ponúka návštevníkom pieskovú a štrkovú pláž, bufety, volejbalové ihrisko, detské ihrisko s preliezkami a tiež rôzne vodné športy, napríklad si môžete požičať vodné bicykle a najnovšie už i paddleboardy.

Chýbať nemôžu ani sociálne zariadenia, prezliekarne a miestnosť zdravotnej pomoci. Svojich domácich miláčikov sem však neberte, pretože v areáli platí zákaz vodenia a venčenia psov. 

Zaparkovať môžete hneď vedľa rekreačného areálu a nachádza sa tu i priestor pre stanovanie a karavany. Vodná plocha je taktiež rybárskym revírom, ten sa ale nachádza z druhej strany jazera.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu