Po výbuchu pri hranici s Maďarskom zahynuli dvaja ľudia. Jeden z nich bol policajt


Foto: Po výbuchu pri hranici s Maďarskom zahynuli dvaja ľudia. Jeden z nich bol policajt Foto: ilustračné - beol.hu

V stredu večer došlo počas policajnej operácie v maďarskom meste Ostrihom neďaleko slovenských hraníc k výbuchu. Muž, na ktorého bol údajne vydaný zatykač, mal úmyselne spôsobiť explóziu plynu v rodinnom dome. Pripravil tak o život dvoch ľudí.

„S hlbokým zármutkom sme prijali informácu, že v maďarskom Ostrihome zahynuli po výbuchu, ktorý nastal počas policajného zásahu, dvaja ľudia, z toho jeden policajt. Niekoľko ďalších policajtov pri zásahu utrpelo zranenia,“ uvádza Policajný zbor SR na sociálnej sieti spolu s vyslovením úprimnej sústrasti maďarským kolegom.

Podľa informácií od maďarských médií o život prišiel aj pravdepodobný páchateľ. Pri explózii sa zranilo aj ďalších 11 policajtov a hasičov, štyria z nich ťažko. 

Uvedená skutočnosť podľa polície potvrdzuje, že policajti nasadzujú v každej službe svoj život a nie vždy sa musia z nej vrátiť. Policajt denne nasadzuje svoj život v boji proti kriminalite a ochrane životov a zdravia obyvateľov krajiny tak, aby sa v nej mohli cítiť bezpečne.Tak konal aj zosnulý maďarský policajt, ktorý zahynul preto, aby ostatní žili v bezpečí,“ dodáva polícia. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu