FOTO: V Nitre otvorili nový cyklopodjazd pod Univerzitným mostom, nechýbalo prestrihnutie pásky či cukrová vata


FOTO: V Nitre otvorili nový cyklopodjazd pod Univerzitným mostom, nechýbalo prestrihnutie pásky či cukrová vata
Galéria: 10 fotiek
Foto: Nitrak.sk

Nový podjazd pod Univerzitným mostom v Nitre je síce otvorený už od piatku 6. októbra, slávnostne ho otvorili až takmer po týždni. Vo štvrtok 12. októbra sa pri podjazde zo strany Univerzity Konštantína Filozofa uskutočnilo slávnostné prestrihávanie pásky, pri ktorom sa zišli primátor Marek Hattas, poslanec Nitrianskeho samosprávneho kraja Henrich Varga, generálny riaditeľ spoločnosti Eurovia SK Peter Tekeľ a poslanci mestského zastupiteľstva. 

Na otvorenie sa prišli pozrieť aj cyklisti, korčuliari, kolobežkári a ďalší občania Nitry aj so svojimi rodinami. Mesto si pre nich pripravilo i malé občerstvenie – kávu, čaj a koláče. Tých najmenších zas potešila cukrová vata.

Novovybudovaný podjazd v dĺžke 155 metrov vedie popod najfrekventovanejší nitriansky most po ľavom brehu rieky, na strane bližšie k sídlisku Chrenová. Predovšetkým chodcom, cyklistom a korčuliarom umožní bezpečný presun či rekreáciu.


Ako informovalo mesto, vybudovanie chodníka stálo samosprávu 822-tisíc eur s DPH, z toho viac ako 620-tisíc eur bolo poskytnutých Európskou úniou z Integrovaného regionálneho operačného programu. Zhotoviteľom bola firma Eurovia SK.

„Som veľmi rád, že naďalej budujeme našu cykloinfraštruktúru. Čím viacej cyklistov dokážeme dostať do ulíc, tým menej áut budeme mať na cestách v meste,“ povedal primátor Nitry Hattas a dodal, že zatiaľ idú podľa strategických plánov. Pokračovať chcú aj s ďalšími časťami cyklotrasy v rámci mesta a k ich otvoreniu má dôjsť už na prelome októbra a novembra. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu