FOTO: Obyvatelia nitrianskeho vnútrobloku diskutovali o jeho obnove


FOTO: Obyvatelia nitrianskeho vnútrobloku diskutovali o jeho obnove
Galéria: 5 fotiek
Foto: Facebook/ Mesto Nitra

Mesto Nitra plánuje blízkej budúcnosti rozbehnúť obnovu ďalšej plochy v Starom meste. Tentokrát sa jedná o vnútroblok na Bernolákovej ulici. Vedenie mesta sa rozhodlo pred vyhlásením verejného obstarávania stretnúť s obyvateľmi jednotlivých budov, ktorých sa plánovaná revitalizácia týka. 

Zúčastnení sa na stretnutí zoznámili so štúdiou, ktorá v krátkosti predstavila možnosti, akými sa k obnove priestoru môže pristupovať. Ide o prvotnú štúdiu, ktorej autorom je stážista z Fakulty architektúry VUT v Brne Martin Ďurčovič. Obyvatelia následne diskutovali o ich predstavách a prioritách pri úprave spoločných priestorov v bezprostrednom susedstve. 

 Diskutujúci sa zhodli, že pri prerábke je nevyhnutné venovať pozornosť parkovaniu. V tom momentálne vládne chaos, jedno z možných riešení je zaradenie lokality do zóny s regulovaným parkovaním. Obyvatelia tiež považujú za dôležité zachovanie existujúcej zelene a jej ošetrenie, priali by si aj vybudovanie polopodzemných kontajnerov a obnovenie verejného osvetlenia. 


Ďalej tu chcú mať lavičky na sedenie a detské ihrisko, ktoré bude primárne pre najmenšie deti nakoľko v tesnej blízkosti na Hollého ulici sme nedávno vybudovali nové ihrisko,“ vymenúva vedenie mesta v príspevku na sociálnej sieti. 

Zozbierané pripomienky sa zapracujú do štúdie, ktorá poslúži ako podklad pre vyhlásenie verejného obstarávania na projektovú dokumentáciu, ako aj o žiadosť o eurofondy. Následne by obnove priestranstva podľa predstáv ľudí, ktorí ich najviac využívajú, už nemalo stáť nič v ceste. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu