FOTO: Dobrovoľníci z nitrianskeho útulku zachránili dramatickú situáciu: Vystrašená sučka takmer spôsobila kolíziu


FOTO: Dobrovoľníci z nitrianskeho útulku zachránili dramatickú situáciu: Vystrašená sučka takmer spôsobila kolíziu
Galéria: 5 fotiek
Foto: Facebook/ Útulok Nitra

Premávku na trase z obce Veľký Lapáš smerom na Vráble ohrozovala v nedeľu 5. novembra 2023 večer sučka maltezáka. Pravdepodobne sa stratila a vyplašene pobehovala po vozovke na hlavnom ťahu z Nitry do Levíc, pričom niekoľkokrát takmer spôsobila kolíziu. Okoloidúci mali s odchytom vystrašeného zvieraťa značné problémy, nakoniec im pomohli dobrovoľníci zo zvieracieho útulku v Nitre. 

Sučku sa snažili najskôr chytiť vodiči, ktorí prechádzali okolo spolu so záchranárkou zo združenia Zachráňme spolu. Neskôr sa k nim pridala aj policajná hliadka,“ opisoval situáciu jeden z členov nitrianskeho útulku. Keď ju záchranári a policajti ani po hodine snaženia sa nedokázali chytiť, požiadali o pomoc práve ich. 

Splašené zviera sa medzitým podarilo zahnať do rozľahlého opusteného areálu pri ceste. Jeden z dobrovoľníkov ju po príchode začal hľadať s čelovkou a podberákom, pričom policajti strážili východy. Muž nakoniec sučku objavil vyčerpanú ležať na zemi. Využil príležitosť a maltezáčka sa ocitla bezpečne v sieti. 


Zachránený psík bol krátko po záchrane identifikovaný vďaka čipu. Dvanásťročná Tili sa tak mohla urýchlene vrátiť k svojim majiteľom, ktorí ju už zúfalo hľadali. 

Dobrovoľník z Útulku Nitra považuje svoj rýchly úspech aj za výsledok dlhoročných skúsenosti s odchytom túlavých a stratených zvierat. O aktivitách občianskeho združenia a možnostiach podpory sa môžete dočítať na ich sociálnych sieťach. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu