V uliciach Nitry pribudli nové značky, mesto sa chystá rozšíriť regulované parkovanie a mnohí si priplatia


Foto: V uliciach Nitry pribudli nové značky, mesto sa chystá rozšíriť regulované parkovanie a mnohí si priplatia
Galéria: 5 fotiek
Foto: Nitrak.sk

V mestskej časti Párovce, ale aj v ďalších uliciach Nitry, pribudli nové dopravné značky. Väčšina z nich je ešte zakrytá, čo v ľuďoch vzbudilo zvedavosť. Mesto chce týmto krokom vyriešiť problémy s parkovaním, mnohých to však nepoteší. 

Ako nás informoval hovorca mesta Tomáš Holúbek, v ďalších lokalitách Nitry sa už onedlho zavedie regulované parkovanie. Zóny so spoplatnením sa teda rozšíria a mnohí tak prídu o možnosť parkovať v uliciach zadarmo.

„Cieľom regulovaného parkovania je uprednostnenie rezidentov, to znamená ľudí, ktorí majú v danej lokalite trvalý pobyt alebo si tu prenajímajú byt a naopak, našou snahou je vytlačenie tých áut, ktoré tu obyvateľom zbytočne obsadzovali miesta, pričom majitelia týchto vozidiel v lokalite ani nežijú,“ vysvetlil Holúbek.



Značky boli osadené skôr, v rámci príprav na zavedenie regulovaného parkovania, ale ešte nie sú platné. Mesto chce reguláciu spustiť až po tom, čo obyvateľov informuje o plánovaných zmenách. 

Regulácia sa v blízkej dobe dotkne niekoľkých ulíc, pričom na ulici Pri Červenom kríži už bola spustená. „V najbližšom období sa plánuje regulácia aj na Štefánikovej, Vikárskej a Jozefa Vuruma. Plánujeme ešte spustenie lokalít Wilsonovo nábrežie, Kalinčiakova, Kukučínova, Jánošíkova,“ ozrejmil hovorca.

Kedy budú dané zóny spoplatnené ešte nie je jasné, viac informácií však mesto prinesie už čoskoro. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu