Muž z Nitry so zbraňou ohrozoval matku s deťmi, okradol ju a prinútil ju odviezť ho do Serede


Foto: Muž z Nitry so zbraňou ohrozoval matku s deťmi, okradol ju a prinútil ju odviezť ho do Serede Foto: freepic.com

Trnavskí kriminalisti zatkli 48-ročného muža z okresu Nitra, ktorý mal so zbraňou v ruke ohrozovať ženy a deti na parkovisku nákupného strediska v Trnave. Viacnásobný recidivista skončil vo vyšetrovacej cele v Ilave. 

K prípadu došlo v stredu 15. novembra 2023 v podvečerných hodinách. Podľa informácií, ktoré zverejnili trnavskí policajti v príspevku na sociálnej sieti, si mal Nitran vyhliadnuť osamelú vodičku, namieriť na ňu zbraň a žiadať od nej odvoz. Žena vystrašene ušla, násilníka to však neodradilo.

Svoj čin mal zopakovať zhruba o pol hodinu, keď otvoril zadné dvere auta, v ktorom sedela ďalšia vodička a jej dve malé deti. „Muž na ženu namieril zbraň a žiadal od nej, aby ho odviezla do Serede, čo vystrašená žena z obavy o svoj život aj urobila,“ opísali situáciu trnavskí policajti. Obeť navyše okradol o peňaženku s osobnými dokladmi, hotovosťou a platobnou kartou, s ktorou neskôr 4-krát zaplatil. 


Policajtom sa vďaka koordinovanej spolupráci zakrátko podarilo recidivistu dolapiť. Po jeho zadržaní vysvitlo, že ženy a deti ohrozoval s hračkárskou napodobeninou krátkej strelnej zbrane. Muž sa k obom skutkom po krátkej chvíli priznal. 

Vyšetrovateľ už podozrivého obvinil zo zločinu vydierania a z prečinu neoprávnenej výroby a použitia platobného prostriedku. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 10 rokov. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu