V Botanickej záhrade SPU sa v sobotu chystá SWAP, burza exotických rastlín či kurz výroby domáceho terária


Foto: V Botanickej záhrade SPU sa v sobotu chystá SWAP, burza exotických rastlín či kurz výroby domáceho terária Foto: freepic.com

Slovenská poľnohospodárska univerzita v NItre pripravuje v spolupráci s mestom Nitra swap oblečenia a kníh, ktorý sa bude konať v piatok 25. novembra 2023 od 13:00 hod. v Ateliéri interiérového dizajnu a fóliovníkoch Botanickej záhrady univerzity. Ponúka možnosť zadarmo obmeniť šatník či knižnicu a dať nepoužívaným veciam druhú šancu. Súčasťou programu bude aj burza prebytkov exotických rastlín za symbolické ceny.

Hlavným cieľom podujatia je nájsť nepotrebným knihám a oblečeniu nových majiteľov a znížiť tak environmentálnu záťaž, ktorú ako spoločnosť pod vplyvom konzumného života neustále zvyšujeme. Pokiaľ máte ambíciu menej plytvať a správať sa viac ekologicky, účasť na swape je ideálny prvý krok, a zároveň oveľa lacnejší, než investovať stovky eur do produkcie lokálnych dizajnérov. 

Princíp swapu je jednoduchý – prinesiete nepotrebné pánske, dámske či detské oblečenie, kabelky, topánky, doplnky a knihy, pričom odniesť si môžete ľubovoľné veci v pomere 1:1. Do swapu môžete prispieť maximálne dvadsiatimi predmetmi, účastnícky poplatok činí 3 eurá. Vítaní ste aj pokiaľ si chcete vybrať zo swapovaných vecí, ale nemáte nič na výmenu – pre všetko oblečenie a knihy platí jednotná cena 3 eurá. 


Oblečenie, topánky či doplnky, ktorými chcete prispieť, by mali byť čisté a nepoškodené. V prípade kníh sú vítané akékoľvek žánre či rok vydania, nevadí ani mierne opotrebovanie či popísanie. 

Ešte pred swapom sa v Botanickej záhrade od 9:00 hod. koná workshop, na ktorom sa môžete naučiť, ako si vyrobiť vlastné domáce rastlinné terárium. Kurz s názvom Mikrosvet v hrsti bude prebiehať v cvičebni Úseku interiérového dizajnu. Je potrebné sa naň vopred prihlásiť, všetky informácie nájdete na stránke univerzity. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu