Naháňačka v Nitre: Mladík bez vodičáku utekal pred policajtami, prerazil zábrany a vyskočil z auta


Foto: Naháňačka v Nitre: Mladík bez vodičáku utekal pred policajtami, prerazil zábrany a vyskočil z auta Foto: Facebook/Polícia SR – Nitriansky kraj

Dopravní policajti z Nitry zaznamenali počas rutinnej kontroly dodržiavania povinnej rýchlosti v Ivanke pri Nitre vozidlo Volkswagen Golf, ktoré v obci jazdilo 78 kilometrov za hodinu. Keď sa ho však pokúsili zastaviť, vodič na ich znamenia nereagoval, ale dal sa na útek smerom na Janíkovce. 

K dopravným policajtom sa pridali ďalšie hliadky a začali vodiča prenasledovať,“ opísali udalosti policajti Nitrianskeho kraja v príspevku na sociálnej sieti. Muž pokračoval vo svojej zbesilej jazde, pričom eventuálne prerazil železné rampy medzi nitrianskou časťou Krškany a Janíkovcami. Nakoniec z auta vyskočil a začal unikať po vlastných.  

Príslušníci Policajného zboru muža po krátkej chvíli dobehli a zadržali. Pri následnej lustrácii vysvitlo, že ide o 22-ročného mladíka, ktorému bol v minulosti uložený zákaz viesť motorové vozidlá platný až do roku 2027. Auto, na ktorom sa premával šialenou rýchlosťou, si mal požičať od kamaráta. 

Policajti preto umiestnili mladého muža do cely predbežného zadržania. Poverený príslušník Policajného zboru začal vo veci viesť trestné stíhanie, zároveň vzniesol obvinenie pre prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu