Rodičia predali svoju 12-ročnú dcéru na sobáš. Nitriansky súd ich poslal na dlhé roky za mreže


Foto: Rodičia predali svoju 12-ročnú dcéru na sobáš. Nitriansky súd ich poslal na dlhé roky za mreže Foto: pixabay.com

Rodičia v meste Nesvady v komárňanskom okrese mali predať svoju len 12-ročnú dcéru na nútený sobáš so 17-ročným chlapcom. Podozrivý T.S. a podozrivá S.L. teraz čelia obvineniu z obzvlášť závažného trestného činu obchodovania s ľuďmi. 

Prípad sa stal v roku 2021, kriminalisti ich podľa informácií Nového času zatkli v rámci rozsiahlej akcie zameranej na odhaľovanie praktík ako je sexuálne vykorisťovanie alebo nútená kriminalita. Rodičia mali maloletú dcéru k svadbe nútiť aj bitkou, fackami či zamykaním do izby či špajze na celú noc. Za uzavretie tohto manželstva mali zinkasovať 3-tisíc eur. Detská „nevesta“ zo svojej situácie utiekla a zavolala si pomoc. 

Krkavčí rodičia sa v novembri 2023 postavili pred Okresný súd v Nitre. Otec obete bol už v minulosti údajne stíhaný za podobný trestný čin. Sudca im nič nedaroval a otcovi obete vymeral exemplárny trest odňatia slobody vo výmere 16 rokov v ústave s maximálnym stupňom stráženia. Po ich uplynutí sa má na ďalšie tri roky podrobiť probačnému dohľadu. 

Matka obete si za spolupáchateľstvo vyslúžila 8-ročný pobyt za mrežami v ústave so stredným stupňom stráženia a následný probačný dohľad po dobu 2 rokov. Hovorkyňa nitrianskeho súdu Lena Kiradžiev potvrdila, že rozsudok nie je právoplatný – obaja rodičia sa odvolali. Prípad sa posunie na Krajský súd v Nitre. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu