FOTO: Cestujúci v Šali môžu od dnes využívať nové autobusové nástupište, staré definitívne končí


FOTO: Cestujúci v Šali môžu od dnes využívať nové autobusové nástupište, staré definitívne končí
Galéria: 4 fotky
Foto: facebook/MsÚ Šaľa

Mestský úrad Šaľa sa v príspevku na sociálnej sieti pochválil skvelou novinkou – sprístupnením novej dlhoočakávanej autobusovej stanice. Staré a zanedbané priestory, ktoré Šaľania doteraz využívali, sú tak konečne minulosťou. 

V priestoroch stále prebiehajú práce, preto prosíme o zhovievavosť,“ vysvetľuje vedenie mesta. Prechod z vlakovej na novú autobusovú stanicu je zatiaľ vyriešený len dočasne, už teraz je však bezpečnejší, ako v minulosti. Predstaničný priestor by mal byť kompletne zrekonštruovaný v priebehu niekoľkých týždňov. 

Práce v lokalite sa začali realizovať v januári 2023, mesto na tento účel získalo nenávratný finančný príspevok vo výške zhruba 5,5 milióna eur z Európskeho fondu regionálneho rozvoja. Okrem nutnosti revitalizácie zastaralého priestoru bolo potrebné kompletne zmeniť organizáciu v okolí stanice – cestujúci boli doteraz nútení prechádzať cez frekventovanú cestu. 

Nová autobusová stanica bude mať k dispozícii 8 nástupišť, 256 parkovacích miest a tiež boxy a stojiská na bicykle. Cestujúci budú môcť skrátiť dlhú chvíľu pri čakaní v priľahlom parku vybavenom hernými prvkami. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu