Nový grafikon nitrianskej MHD: Aké zmeny nastanú od 10. decembra?


Foto: Nový grafikon nitrianskej MHD: Aké zmeny nastanú od 10. decembra?

Mestská hromadná doprava v Nitre začne od nedele 10. decembra 2023 premávať podľa nového rozpisu. Vedenie mesta zverejnilo na svojej oficiálnej stránke súhrn všetkých noviniek. Pripravili sme pre vás krátky prehľad najdôležitejších zmien na jednotlivých linkách. 

Jednou z noviniek je zavedenie spojenia k obchodného domu Kaufland na Zlatomoraveckej ulici. Linka 6 tu bude obsluhovať zastávku Zlatomoravecká.

Na ulici Cez Panské pribudnú spolu štyri nové zastávky, a to Strategický podnik I až IV. Premávať tu bude linka 23.

Zmeny sa týkajú aj linky 4. Vybrané spoje budú v dňoch školského vyučovania premávať cez Šindolku po trase linky 2. Mestské časti Dražovce a Zobor tak získajú priame spojenie. Okrem toho už linka 4 nebude zachádzať do Priemyselného parku. Ten budú dočasne obsluhovať niektoré spoje linky 2


Linky 2, 4, 16, 17 a 23 budú po novom obsluhovať aj novú zastávku Priemyselný park IV, ktorá bude zriadená na ulici Na pasienkoch. 

 Do Párovských Hájov bude v pracovných dňoch večer premávať nový pár spojov linky 11.

Pri prvom označníku na zastávke Rázcestie Autobusová stanica smerom z centra budú zastavovať už len linky 7 a 25. Ostatné spoje budú zastavovať až pri treťom označníku, kde doposiaľ zastavovali len linky smerujúce k železničnej stanici.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu