FOTO: Kam na vianočné trhy v Nitrianskom kraji? V Šali budú až dva, v Komárne uvidíte jedinečný spievajúci stromček


FOTO: Kam na vianočné trhy v Nitrianskom kraji? V Šali budú až dva, v Komárne uvidíte jedinečný spievajúci stromček
Galéria: 13 fotiek
Foto: Facebook/Mesto Komárno - Komárom Város

Vianočné trhy môžete zažiť vo všetkých okresných mestách v Nitrianskom kraji. Vo viacerých mestách sú už v plnom prúde, v iných však začnú až o niekoľko dní.

Okrem stánkov s chutným jedlom a vianočným punčom vás čaká aj zaujímavý kultúrny program, ktorý poteší deti aj dospelých. V Zlatých Moravciach sa ešte zastaví Mikuláš, v Nových Zámkoch bude jazdiť vianočný vláčik a jeden európsky unikát uvidíte aj v Komárne.

Ak chcete vedieť, kedy a kde budú, a čo všetko vás čaká, pozrite si náš prehľad vianočných trhov.


Šaľa

  • Šalianske vianočné trhy

Kedy? od 12. do 21. decembra 2023

Kde? pred Mestským úradom 

Počas víkendu od 15. do 16. decembra nezabudnite zavítať na vianočné trhy do Šale, pripravený bude aj kultúrny program. Okrem žiakov šalianskych škôl vám prídu zaspievať a zatancovať členovia folklórneho súboru Šaľan a detského folklórneho súboru Šaľanček, či viaceré osobnosti zo slovenskej hudobnej scény, napríklad Usmievanka, Tomáš Bezdeda či vokálna skupina AcaPeople.

Program:


Šaľa - Veča 

  • Vianočné trhy vo Veči

Kedy? od 8. do 9. decembra 2023 od 16:00 hod.

Kde? v Pribinovom parku pred KD Veča

Na vianočných trhoch vo Veči zažijete príjemnú adventnú atmosféru, dobré jedlo a pripravený bude aj zaujímavý program, napríklad vystúpenia detí z materských a základných škôl, folklórnych súborov a príde aj známa herečka a speváčka Zuzana Haasová s kapelou. Pripravený je tiež sprievodný program - tvorivé dielne a výstava mandál.

Program:


Levice

  • Vianočné mestečko

Kedy? od 16. do 22. decembra 2023, o 17:00 hod.

Kde? Na námestí hrdinov

Vianočné mestečko bude na námestí v Leviciach denne od 16. až do 22. decembra. Pre návštevníkov tu budú pripravené stánky a kultúrny program.

Program:


Komárno

  • Vianočné trhy 

Kedy? od 3. do 24. decembra, denne od 15:00 do 20:00 hod. 

Kde? na Klapkovom námestí 

Okrem stánkov s tradičnými vianočnými pochúťkami na vás čaká aj sprievodný program, do ktorého sú zapojené základné i stredné školy, základná umelecká škola, folklórny súbor či spevokoly.

Uvidíte tu aj jedinečný projekt - tzv. Spievajúci stromček, ktorý vo svojej podobe funguje iba v švajčiarskom Zürichu. Má šírku šesť a hĺbku sedem metrov a na jeho piatich poschodiach účinkujú rôzni speváci.



Program:


Topoľčany

  • Vianočné mesTO

Kedy? od 1. decembra 2023 do 6. januára 2024

Kde? Na námestí M. R. Štefánika

Koncerty, Eva Holubová a SHOW Holubice, primátorský punč či karneval na ľade - toto všetko a ešte omnoho viac zažijete v Topoľčanoch počas adventu.

Program:


Nové Zámky

  • Vianočné trhy

Kedy? od 5. do 22. decembra 2023

Kde? Na Hlavnom námestí

Mesto Nové Zámky pripravilo bohatý program na celé adventné obdobie. Tešiť sa môžete na hudobné vystúpenia a koncerty, napríklad aj Pavla Hammela, Juraja Buriana či Tibora Kocsisa. 

Deti aj dospelí si môžu vyskúšať tvorivé dielne a jazdiť bude i vianočný vláčik. Krátko pred Vianocami bude na námestí rozvoňiavať tradičná vianočná kapustnica a uskutoční sa aj zabíjačka.

Program: 


Zlaté Moravce

Kedy? 10. decembra 2023, o 13:00 hod.

Kde? Na námestí A. Hlinku

Počas druhej adventnej nedele sa na námestí v Zlatých Moravciach uskutočnia vianočné trhy. Deti zabaví divadelné predstavenie „O dvanástich mesiačikoch“, a potom príde aj Mikuláš, aby obdaroval všetky dobré deti. 

Program:

Nitra

  • Vianočné mestečko

Kedy? od 1. decembra do 31. decembra, od 10:00 do 22:00 hod. 

Kde? Na Svätoplukovom námestí

Program:






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu