Cesta prepájajúca Vráble a Golianovo prejde modernizáciou, zmluva je už podpísaná


Foto: Cesta prepájajúca Vráble a Golianovo prejde modernizáciou, zmluva je už podpísaná Foto: Facebook/Viktor Németh - primátor mesta Vráble

Primátor mesta Vráble Viktor Németh informoval v príspevku na sociálnej sieti o plánovanej  modernizácii cesty, ktorá prepája Vráble a Golianovo. O projekte diskutoval v piatok 8. decembra 2023 s generálnym riaditeľom Slovenskej správy ciest Norbertom Polievkom. 

Generálny riaditeľ mal vrábeľskému primátorovi potvrdiť, že v uplynulých dňoch došlo k podpisu zmluvy na obnovu úseku cesty prvej triedy v dĺžke zhruba 11 kilometrov. „Ide o dôležitý posun, nakoľko týmto krokom bol ukončený proces verejného obstarávania,“ domnieva sa Németh. 

Na piatkovom rokovaní prišla téma aj na výstavbu turbookružnej križovatky vo Vrábľoch, v ktorej prípade ešte nebolo ukončené verejné obstarávanie. „Napriek tomu, že pán riaditeľ je vo funkcii ešte len mesiac, na základe mojej otázky k ďalšieho postupu zaujal jednoznačné stanovisko, že sa tomuto projektu bude venovať a spraví všetky kroky v medziach zákona, aby nastal potrebný posun smerujúci k realizácii projektu,“ ocenil primátor Polievku. 

Prípravy na výstavbu nového kruhového objazdu komplikuje fakt, že finančné prostriedky pôvodne určené na tento účel už nie je možné čerpať. Projekt bude preto financovaný zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky. 


Németh zároveň dodal, že o detailoch modernizácie úseku Vráble – Golianovo intenzívne komunikuje aj s predstaviteľmi ministerstva dopravy. Okrem nedávnej návštevy štátneho tajomníka je v kontakte s odbornými referentami, pričom preberajú dopad projektu na občanov mesta Vráble a všetkých, ktorí cestu pravidelne využívajú.

Riaditeľ Slovenskej správy ciest obdržal pri stretnutí aj oficiálne pozvanie na návštevu mesta Vráble. Primátor ocenil jeho ochotu vykonať správne kroky, ktoré povedú k finalizácii oboch dôležitých projektov, pri ktorých ešte donedávna hrozilo, že ich vôbec nebude možné zrealizovať. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu