FOTO: Ľudia vyšli do ulíc aj v Nitre. „Vydržať!“ skandovali počas prejavu sestry obvineného vyšetrovateľa Ďurku


FOTO: Ľudia vyšli do ulíc aj v Nitre. „Vydržať!“ skandovali počas prejavu sestry obvineného vyšetrovateľa Ďurku
Galéria: 10 fotiek
Foto: Nitrak.sk

V Nitre vyšlo do ulíc niekoľko desiatok ľudí, aby vyjadrili svoj nesúhlas s aktuálnou politickou situáciou na Slovensku. Vláda Roberta Fica v posledných dňoch oznámila svoj zámer zrušiť Úrad špeciálnej prokuratúry či znížiť trestné sadzby za ekonomické trestné činy.

Opozičné strany preto zvolali protesty vo viacerých mestách Slovenska - okrem Nitry aj v Bratislave, Košiciach, Žiline a v Banskej Bystrici.

„Ficova vláda naplno likviduje právny štát na Slovensku. Na hulváta a protiústavne ruší Úrad špeciálnej prokuratúry, odstraňuje ochranu čestných policajtov a oznamovateľov trestnej činnosti, znižuje tresty za korupciu,“ uviedli organizátori na sociálnej sieti. 


Protestujúci sa stretli o 18:00 pri Pamätníku slobody - Berlínskom múre, kde už stálo pripravené pódium. Ako prvý vystúpil herec a dramaturg Ivan Gontko, ktorý postupne ohlásil aj ďalších rečníkov. Medzi nimi boli aj Martina Holečková (KDH), Marek Fúska (Progresívne Slovensko) či Lukáš Čelinák (SaS) a ďalší. 

Vystúpil tiež primátor mesta Marek Hattas a Jana Ďurková, lekárka a sestra obvineného policajného vyšetrovateľa Pavla Ďurku. Poslednú reč predniesol poslanec NR SR Juraj Krúpa a na konci ešte odznela slovenská hymna, ktorú si zaspievali všetci rečníci spolu s demonštrantmi. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu