Unikátnu saunu v kontajneri majú aj v Nitre pri Zoborskom jazierku. Ako funguje a koľko zaplatíte?


Foto: Unikátnu saunu v kontajneri majú aj v Nitre pri Zoborskom jazierku. Ako funguje a koľko zaplatíte? Foto: Nitrak.sk

Saunovanie vo wellnesse je taká klasika - má svoje výhody aj nevýhody. Ak však hľadáte jedinečný zážitok a spojenie s prírodou, máme pre vás jeden tip. Na brehu Zoborského jazierka v Nitre nájdete mobilný kontajner Pixxlu, ktorá funguje ako samoobslužná sauna.

Relax aj s výhľadom

Toto miesto sa nachádza len pár kilometrov od centra mesta a ponúka vám príjemný a ničím nerušený relax. Bonusom je panoramatický výhľad na jazierko, v ktorom sa potom môžete schladiť. Vstup do vody je pohodlný vďaka dreveným schodíkom, no treba si dávať pozor. Hoci sa to nezdá, jazero má hĺbku až 15 metrov.

Sauna je vybavená pieckou na drevo, vďaka čomu je energeticky sebestačná. V prestávkach medzi saunovaním si môžete sadnúť na pergolu pred saunou a oddychovať. Nemusíte sa báť, že by vás bolo vidno, pretože pergola je zastrešená a vybavená otáčacími vertikálnymi lamelami a poskytuje dostatok súkromia.

Výber je na vás

Pixxla sa dá prenajať na dve alebo tri hodiny a vybrať sa tam môžete aj s rodinou či kamarátmi. Zmestí sa tam totiž až šesť ľudí. Kalendár s voľnými termínmi a časmi nájdete na ich webovej stránke. Na výber máte dve možnosti: full-service a self-service.


Za full-service zaplatíte 49 eur a saunovať sa môžete dve hodiny. Hlavnou výhodou je, že už budete mať všetko pripravené a saunu vyhriatu a vydezinfikovanú. Self-service vás síce bude stáť menej, ale všetko si budete musieť nachystať sami podľa návodu. Pixxlu budete mať na 3 hodiny za 39 eur. 

Nitrak.sk

Nezabudnite si však priniesť vlastné uteráky a plachty. V prípade, že si zaplatíte full-service si ich budete môcť zapožičať, ale nie sú zahrnuté v cene. Odporúčame vám zobrať si aj žabky alebo šľapky a dostatok vody. Počas saunovania je dôležité dodržiavať pitný režim. Vypiť by ste mali zhruba 1,5 litra vody.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu