FOTO: Poľadovica spôsobila ďalšiu nehodu pri Nitre, len 20-ročná spolujazdkyňa utrpela ťažké zranenia


FOTO: Poľadovica spôsobila ďalšiu nehodu pri Nitre, len 20-ročná spolujazdkyňa utrpela ťažké zranenia
Galéria: 5 fotiek
Foto: Facebook/Polícia SR – Nitriansky kraj

Diaľniční policajti z Nitry zasahovali v pondelok 18. decembra 2023 v ranných hodinách pri dopravnej nehode na rýchlostnej ceste R1 v smere od Zlatých Moraviec do Nitry. Na 53,9 kilometri tu došlo k zrážke dvoch motorových vozidiel, viacero osôb utrpelo zranenia. 

Polícia predpokladá, že príčinou havárie bola silná námraza. Vodič vozidla Škoda Octavia pravdepodobne dostal šmyk, následkom čoho narazil do zvodidiel. Odtiaľ sa odrazil do pravého jazdného pruhu a narazil do vozidla Škoda Kodiaq, ktoré tadiaľ práve prechádzalo. Po náraze sa auto Škoda Kodiaq prevrátilo na bok a šmýkalo sa tak po vozovke ešte asi 100 metrov.

Pri nehode utrpel 21-ročný vodič Škody Octavia zranenia doposiaľ nezisteného rozsahu, jeho 20-ročná spolujazdkyňa skončila s ťažkými zraneniami v nemocnici. V Škode Kodiaq sedel iba 43-ročný šofér a našťastie sa nezranil. Na oboch autách tiež vznikla materiálna škoda. 

Okolnosti dopravnej nehody, miera zavinenia a presná príčina sú predmetom ďalšieho vyšetrovania,“ priblížili policajti v príspevku na sociálnej sieti. Zároveň upozorňujú všetkých účastníkov cestnej premávky, aby nepodceňovali zhoršené poveternostné podmienky v tomto období. Táto nehoda totiž, našťastie, neskončila tragédiou, nemožno sa však spoliehať, že to tak bude aj nabudúce. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu