Oslavy Silvestra budú v Nitre bez ohňostrojov, mnohých možno nepoteší ani program


Foto: Oslavy Silvestra budú v Nitre bez ohňostrojov, mnohých možno nepoteší ani program Foto: Facebook/Mesto Nitra

Mestský ohňostroj nečakajte v Nitre ani tento rok. Neorganizujú ho už niekoľko rokov a podľa najnovšieho všeobecne záväzného nariadenia majú zábavnú pyrotechniku zakázanú už aj občania. 


Ešte minulý rok platila výnimka a petardy boli povolené posledné dve hodiny starého roka a prvé dve hodiny toho nového. Nedopadlo to však dobre. Obrovský a ničivý požiar, ktorý vypukol počas silvestrovských osláv v bytovke Polygon, pripravil desiatky ľudí o strechu nad hlavou a škody sa rátali v miliónoch eur. Nič z toho by sa nestalo, ak by niekto neodpaľoval na streche ohňostroj. 

Mesto preto tento rok organizuje na Svätoplukovom námestí oveľa pokojnejšie oslavy nového roka. Ak však čakáte zaujímavý program, asi ostanete sklamaní. 

Pripravená bude len Silvestrovská diskotéka s DJ Martinom Madom, ktorá začne o 23:00. O polnoci zaznie hymna k 31. výročiu vzniku samostatnej Slovenskej republiky a príhovory predstaviteľov mesta. 


Dobrou správou je, že stánky s jedlom a nápojmi budú otvorené aj 31. decembra. Záujem prejavilo niekoľko predajcov. Hladní a smädní tak neostanete. 

Ak však ešte neviete, kde strávite Silvester, môžete sa inšpirovať našimi tipmi:






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu