FOTO: V Topoľčanoch vzniknú pavilóny pre eko-vzdelávanie za 200-tisíc eur


FOTO: V Topoľčanoch vzniknú pavilóny pre eko-vzdelávanie za 200-tisíc eur
Galéria: 5 fotiek
Foto: Facebook/Mesto Topoľčany

Vo Veľkých Bedzanoch vyrastie unikátny verejný priestor určený pre eko-vzdelávanie. Ako sa vedenie Topoľčian pochválilo v príspevku na sociálnej sieti, v uplynulých dňoch bola schválená žiadosť mesta o podporu tohto zámeru formou dotácie. Vďaka tomu vznikne exteriérové centrum slúžiace deťom a mladým na environmentálne vzdelávanie hravou formou. 

Plán počíta s vybudovaním dvoch otvorených exteriérových pavilónov, prevažne z drevených a kovových materiálov,“ priblížilo vedenie mesta. Deti a mládež sa môžu v takomto podnetnom prostredí učiť o miestnej faune a flóre, o ich dôležitosti a o spôsoboch, ako prírodu ochraňovať. 

Mladí sa v centre budú môcť vzdelávať aj v oblasti alternatívnych zdrojov energie, ale aj o tajomnom svete včiel a iného užitočného hmyzu a ich úlohe v ekosystémoch. Z doteraz zverejnenej vizualizácie vidno, že projekt eko-centra vzali tvorcovia naozaj hravo. Originálne vyriešený priestor bude ponúkať množstvo prekvapení a bude plný hravých aj náučných prvkov. 

CIeľom projektu je najmä inšpirovať mladých k ochrane životného prostredia a novým spôsobom, ako to dosiahnuť. Environmentálny fond poskytol na účely stavby dotáciu vo výške 199 470 eur. 


Podporte nezávislé spravodajstvo a získajte web bez reklám.

Podporiť

Dočítať článok zadarmo


Prečítajte si viac: