Tip na výlet: Preskúmajte unikátny safari park neďaleko Nitry. Majú tu najviac šeliem v Európe


Foto: Tip na výlet: Preskúmajte unikátny safari park neďaleko Nitry. Majú tu najviac šeliem v Európe
Galéria: 11 fotiek
Foto: Facebook/Panthera Park

Vedeli ste, že v Nitrianskom kraji je aj safari park? Unikátny zvierací park sa ukrýva v malej obci Turá, ležiacej asi 45 minút cesty autom od Nitry. Panthera Park je domovom mnohých exotických zvierat a najväčšieho počtu mačkovitých šeliem v Európe. Zažijete tu však toho ešte omnoho viac. Poďte sa s nami na to pozrieť. 

Stovky zvierat z celého sveta

V Panthera Parku majú svoj domov rôzne druhy zvierat z celého sveta. Zblízka tu môžete obdivovať šelmy ako sú leopardy, jaguáre, levy, tigre či pumy. Uvidíte tu však aj vtáky, opice, papagáje či kopytníky.

Jedným z najzvláštnejších zvierat je určite leopard obláčkový, ktorý je známy svojimi dlhými špičákmi a šikovnosťou v lezení na stromy. V jeho prirodzenom prostredí by sa vám ho asi nepodarilo stretnúť, keďže sa tam objavuje výlučne za súmraku, no v parku ho uvidíte aj v inú dennú dobu. 


„Snažíme sa vytvárať čo najlepšie prostredie pre naše zvieratká, v ktorom sa cítia príjemne a bezpečne. Staráme sa o ne s veľkou úctou a láskou, keďže ich neberieme ako zvieratá, ale ako členov rodiny,“ tvrdia zamestnanci parku. Tí v ňom pracujú denne a v každom počasí.


Podeľte sa so zvieratkami o ovocie

Okrem zvieratiek tu návštevníci nájdu aj ďalšie zaujímavé aktivity. Potešia sa najmä tí najmenší, pre ktorých sú pripravené skákacie hrady, hojdačky, preliezky či lezecká stena. Niektoré zvieratá môžete aj nakŕmiť, a ak máte nejaké ovocie nazvyš, každý 15. deň v mesiaci im ho môžete priniesť.

Najradšej majú pomaranče, banány, mandarínky či jablká. Tašku s ovocím treba odovzdať pri pokladni parku a zamestnanci potom tieto darčeky rozdajú zvieratám. Pozor, ovocie nesmie byť hnilé. V parku sa nachádza i bufet s nápojmi, jedlom, pochutinami a zmrzlinou, takže ani vy neostanete hladní.

Zdroj: Facebook/Panthera Park

Panthera Park je otvorený každý deň, okrem pondelkov. Od utorka do nedele sú otváracie hodiny od 9:00 hod. do 18:00 hod. Skvelou správou je, že otvorené majú i cez sviatky, takže sem môžete zavítať napríklad 8. mája.

Deti do 3 rokov majú vstup zdarma, deti od 3 do 15 rokov a ZŤP osoby platia 7 eur a dospelý človek 10 eur. Cez víkendy je vstupné o čosi vyššie, platí to však len pre dospelých, ktorí zaplatia 12 eur. Študenti s platným preukazom ISIC platia 6 eur. Viac informácií nájdete na webovej stránke safari parku.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu