Marek Hamšík príde do Nitry: Na sobotňajšom turnaji Futbal v meste sa predvedú mladé talenty


Foto: Marek Hamšík príde do Nitry: Na sobotňajšom turnaji Futbal v meste sa predvedú mladé talenty Foto: Facebook/Futbal v meste

Mladé futbalové talenty do 11 rokov sa aj tento rok budú môcť predviesť na Svätoplukovom námestí v Nitre, ale aj v iných mestách po celom Slovensku. Už v sobotu 11. mája 2024 sa uskutoční turnaj Futbal v meste, ktorého ambasádorom je asi najznámejší slovenský futbalista Marek Hamšík a niekdajšia hviezda tímov ako SSC Neapol či Trabzonspor. Projekt organizuje Únia ligových klubov.

V mesiacoch apríl až jún sa uskutoční osem semifinálových turnajov a veľké finále bude 21. augusta pred nákupným centrom Eurovea v Bratislave. Pre víťazov sú pripravené zaujímavé ceny v hodnote až 20-tisíc eur. Víťazný tím získa aj 5-tisíc eur na nákup športového vybavenia.

Na turnaj v Nitre sa prihlásilo až 16 futbalových tímov: TJ Koniarovce, ZŠ Nitrianske Rudno, TJ Slovan Chrenová, Jelenec Academy, FK Janíkovce, FK Močenok, KFC Horná Kráľová, FKM Nové Zámky, FK Dynamo Trnovec nad Váhom, FC Neded U11, OFK Ludanice, PWG Sokol Ľubotice, OBFZ Nitra - Chrenová U11, FK Bojnice U11, Skýcovčania a ešte jeden dievčenský tím zo ZŠ v Nitrianskom Rudne. 



Hrať budú na futbalovom ihrisku na námestí v počte 3 na 3 bez brankára, pričom v jednom tíme ich môže byť maximálne 9. Tímy budú hrať každý s každým, výhercovia sa potom stretnú vo vyraďovacej časti a tí najúspešnejší vo finále. „Priamy postup do celoslovenského finále, ktoré sa uskutoční 21.augusta 2024 v Bratislave, si vybojujú finalisti každého semifinálového kola,“ vysvetlili organizátori. Do Nitry zavíta aj samotný Marek Hamšík a fanúšikom bude rozdávať autogramy.  

Program:

  • 08:30 - 09:00 - Registrácia tímov
  • 09:00 - 14:00 - Skupinová fáza turnaja
  • 14:30 - 16:00 - Súboj zručností, autogramiáda Mareka Hamšíka, exhibičný zápas
  • 15:15 - Finále R-Gol Skill Challenge na hlavnej ploche
  • 15:30 - 16:30 - Aktivita influencerov v stane TV Markíza (UEFA EURO 2024)
  • 16:00 - 17:30 - Vyraďovacia časť turnaja
  • 17:30 - Vyhodnotenie turnaja a oceňovanie víťazov

Podujatie má však ešte jeden hlavný cieľ, a tým je zábava. Deti si zašportujú, zabavia sa a strávia spolu príjemný sobotný deň. Pripravené budú aj rôzne súťaže, atrakcie a prídu tiež influenceri či freestyler Peter Herstek. Viac informácií o podujatí nájdete tu alebo na facebooku

Miesto: Svätoplukovo námestie Nitra
Dátum: 11.05.2024 - 08:30    18:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu