Nemocnica v Nitre reaguje na petíciu nahnevaných pacientov: Na úrazovom urgente a rádiológii zaviedli nový systém


Foto: Nemocnica v Nitre reaguje na petíciu nahnevaných pacientov: Na úrazovom urgente a rádiológii zaviedli nový systém Foto: Facebook/Nemocnica Nitra

Vedenie Fakultnej nemocnice v Nitre ohlásilo organizačné zmeny na urgentnom príjme. Spravili tak v reakcii na petíciu obyvateľov nespokojných s dlhým čakaním a všeobecným chaosom, ktorý na oddelení panoval. 

Vo štvrtok 1. februára 2024 spustili na Oddelení rádiológie nový systém evidencie pre pacientov, ktorí potrebujú röntgenové vyšetrenie. Evidencia bude zatiaľ k dispozícii denne od pondelka do nedele v čase od od 7:00 hod. do 19:00 hod. na telefónnom čísle 037/ 6545 741

Zároveň je spustený aj nový systém evidencie na urgentnom príjme traumatológie. Pre pacientov je k dispozícii tiež denne od 7:00 hod. do 19:00 hod. Číslo na evidenciu traumatológie je 037/6545 742.

Tento krok je našou reakciou na petíciu, a tak ako sme sľúbili, hľadali sme možnosti kde a akým spôsobom zriadiť priestor na evidenciu a triedenie pacientov prichádzajúcich na vyšetrenie,“ vysvetlilo vedenie nemocnice. V budúcnosti je v pláne predĺžiť prístupnosť linky na 24-hodinový režim. 


Občania v petícii kritizovali organizačné problémy na urgentnom úrazovom príjme, ktoré pacientom spôsobovali hodiny čakania navyše. Žiadali v nej zriadenie recepcie a prehľadnej registrácie pacientov, ako aj presunutie rutinných kontrol z ambulancie urgentu. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu