So Sanchezom z kapely BijouTerrier sa prišli rozlúčiť mnohí, dojemný odkaz mu venovala aj manželka


Foto: So Sanchezom z kapely BijouTerrier sa prišli rozlúčiť mnohí, dojemný odkaz mu venovala aj manželka Foto: Facebook/Peter Sanchez Saniga/Google Maps

Pred pár dňami obletela Slovensko správa o nečakanom úmrtí Petra „Sancheza“ Sanigu z nitrianskej kapely BijouTerrier a zarmútila mnohých - jeho rodinu a blízkych, ale aj fanúšikov a kolegov z hudobnej brandže. Mnohí z nich prišli i na poslednú rozlúčku, ktorá sa uskutočnila v stredu 7. februára o 15:00 na cintoríne v Šulekove.

Ako uviedol internetový portál Pluska, na pohreb prišlo vyše 200 ľudí, vrátane jeho manželky Márie, dcéry a najbližšej rodiny. Nechýbal ani Ivan Matejovič, v kapele BijouTerrier známy ako Vojtech Ujlaky, a ďalší slovenskí hudobníci ako Adam Ďurica, Vratko Rohoň z Iné Kafe, Miko Hladký zo skupiny Gladiator, členovia kapely Horkýže Slíže či Mário „Kuly“ Kollár z Desmodu.

Obľúbený hudobník a producent s mnohými z nich spolupracoval a nahral im väčšinu albumov. Pomáhal však i začínajúcim a menej známym kapelám. O jeho dobrých vzťahoch s kolegami zo šoubiznisu svedčia aj desiatky smútočných správ a statusov, ktoré zaplavili Sanigove sociálne siete. 

„Nestihli sme sa rozlúčiť a napriek tomu, alebo možno práve preto, že sme pred dvoma týždňami spolu hrali, je pre nás nepochopiteľné, že si už preč, navždy. V kapele má každý svoje miesto, svoju úlohu a ak bol niekto ruka, druhý krk, hlava, hlasivky… Ty si bol srdce, veľké srdce kapely,“ napísali na sociálnej sieti členovia kapely BijouTerrier.


Ešte dojemnejší status však zverejnila jeho manželka Mária: „Neexistuje nič, čo dokáže utíšiť môj žiaľ. Bol to človek s veľkým Č, vždy pripravený nezištne pomôcť, ľudomil a skvelý hudobník… Láska moja… Som hrdá na to, že som mohla byť tvojou ženou. Moja láska a úcta k tebe neskončila tvojím posledným výdychom, to všetko sa skončí až tým mojím“.

Peter Saniga zomrel v nedeľu 4. februára 2024 vo veku 48 rokov. Za jeho náhlym odchodom mal byť prehratý boj s chorobou, už dlhšie ho totižto trápili problémy so srdcom.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu