Polícia zadržala mladú ženu z Nových Zámkov, ktorá mala nahlásiť falošnú hrozbu na Farmaceutickej fakulte


Foto: Polícia zadržala mladú ženu z Nových Zámkov, ktorá mala nahlásiť falošnú hrozbu na Farmaceutickej fakulte Foto: Farmaceutická fakulta Univerzity Komenského v Bratislave

Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave III obvinilo z utorkového nahlásenia poplašnej správy na Farmaceutickej fakulte Univerzity Komenského 22-ročnú Lauru D. z okresu Nové Zámky. Žena čelí obvineniu z trestného činu šírenia poplašnej správy.

V utorok 13. februára prijali zamestnanci fakulty spolu s operačným dôstojníkom na linke 158 oznámenie, že osobám nachádzajúcim sa na fakulte hrozí nebezpečenstvo. Oznamovateľke mal túto informáciu poskytnúť neznámy muž, ktorého mali z fakulty vylúčiť. 

Policajti situáciu nepodcenili a okamžite začali vykonávať potrebné úkony. Postupovali v súčinnosti so zamestnancami fakulty, pričom evakuovali budovu. Zároveň došlo aj k začatiu trestného stíhania. Policajti zabezpečili dostatok dôkazov, ktoré im umožnili vzniesť obvinenie voči konkrétnej osobe. 


Menovaná žena je v súčasnosti stíhaná na slobode. Hrozí jej za takéto konanie, v prípade preukázania viny pred súdom, trest odňatia slobody na jeden až päť rokov. „Pripomíname, že šírenie poplašnej správy je trestným činom, za ktorý je možné uložiť trest až na dva roky, prípadne za istých podmienok až na osem rokov,“ doplnil hovorca Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave Michal Szeiff.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu