FOTO: Pacienti poslali zdravotníkom nitrianskej nemocnice odkazy plné vďaky a chvály


FOTO: Pacienti poslali zdravotníkom nitrianskej nemocnice odkazy plné vďaky a chvály
Galéria: 5 fotiek

Fakultná nemocnica s poliklinikou v Nitre zverejnila v príspevku na sociálnej sieti odkazy od pacientov, ktorí sa rozhodli spätne poďakovať zdravotníkom za opateru. Vo svojich listoch vyzdvihli najmä ľudský prístup a príkladnú starostlivosť. 

Prvý list bol venovaný pracovníkom urologického oddelenia. Pacientka ocenila ústretový a profesionálny prístup celého personálu počas celej hospitalizácie. Menovite vyzdvihla nápomocnosť MUDR. Zuzany Róžovej. 

Poďakovanie za srdečný a individuálny prístup doručila ďalšia pacientka gastroenterologickej ambulancii, konkrétne MUDr. Monike Šindlerovej a jej sestričke. Tiež im praje mnoho síl a oddychu. 

Ďalší ďakovný odkaz prišiel od dcéry 84-ročnej pacientky, ktorá bola hospitalizovaná na traumatologickej ambulancii. Seniorka utrpela zranenie panvy a podľa slov jej dcéry sa o ňu všetci pracovníci postarali zvlášť príkladne a ľudsky. „Moja maminka mi to opisovala ako niečo, kde ani neverila, že prežíva operáciu a strach, ktorý mala, bol razom preč,“ opísala skúsenosti svojej matky pisateľka, ktorá je zároveň podľa vlastných slov už 34 rokov zamestnaná v zdravotníctve, takže dokáže pochopiť, aké je to občas náročné. 


Za starostlivosť o svoju matku ďakovala aj ďalšia pisateľka v liste pre neurologické oddelenie. Vyzdvihla hlavne empatický prístup MUDr. Veselého. Po celú dobu som sa stretávala s príkladnou lekárskou starostlivosťou pána doktora, jeho maximálnou ústretovosťou a erudovanosťou,“ nešetrila slovami chvály. 

Posledný pacient sa rozhodol svoje poďakovanie odovzdať priamo primárovi oddelenia chirurgie MUDr. Petrovi Mondekovi, PhD., MSc. Na oddelení bol dávnejšie hospitalizovaný, slová vďaky mu venoval pri pravidelnej kontrole. 

Aj keď často počúvame o nepríjemných zážitkov pacientov naprieč slovenskými nemocnicami, je dôležité nezabudnúť na to, že medzi zdravotníkmi je obrovské množstvo zanietených profesionálov, ktorí svoje zamestnanie považujú za poslanie. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu