Levická nemocnica s poliklinikou začala so sťahovaním, už onedlho ju čaká obrovská rekonštrukcia


Foto: Levická nemocnica s poliklinikou začala so sťahovaním, už onedlho ju čaká obrovská rekonštrukcia Foto: Facebook/Nemocnica AGEL Levice

Dve najvyššie poschodia levickej polikliniky prešli v uplynulom roku rekonštrukciou. V marci mohla nemocnica pristúpiť k ďalšiemu kroku, a to k presťahovaniu špecializovaných ambulancií zo spodných podlaží na tie najvyššie. Prvé veľké sťahovanie tak vyradilo ich činnosť na dva dni. 

Podľa informácií, ktoré priniesol spravodajský portál MY Levice, vzniknú vo vyprázdnených priestoroch polikliniky nové lôžkové oddelenia.

Pacienti si podľa slov portálu budú musieť zvyknúť aj zmenu číslovania poschodí. Po novom ich bude o jedno viac, teda deväť. Vedenie nemocnice však sľúbilo, že v najbližšom čase osadí nové informačné tabule, aby sa ľudia vedeli v budove ľahšie orientovať.


Stavebné práce však ešte nie sú ani zďaleka na konci, pokračovať budú aj v nasledujúcich mesiacoch. Obnova polikliniky bude stáť 13 miliónov eur a ide o investíciu pred avizovanou veľkou rekonštrukciou nemocnice. Z Plánu obnovy a odolnosti na ňu pôjde 56 miliónov eur. Nemocnica by mala byť hotová o 28 mesiacov.

Skupina AGEL na svojej stránke uviedla, že po skončení komplexnej rekonštrukcie 6-podlažnej budovy lôžkového pavilónu vznikne nová moderná nemocnica monoblokového typu, ktorá vraj „nebude mať v regióne obdobu“. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu