Rozsah bombových hrozieb na Slovensku je extrémny, školám v Nitrianskom kraji prišlo najviac vyhrážok


Foto: Rozsah bombových hrozieb na Slovensku je extrémny, školám v Nitrianskom kraji prišlo najviac vyhrážok Foto: Facebook/Miloš Č.
  • aktualizované 7. mája 2024 o 17:00

Na viacerých školách v Nitrianskom kraji bola v utorok 7. mája nahlásená bombová hrozba. Skoro ráno o tom informovala polícia s tým, že celú vec preverujú. Ako sa však ukázalo, rozsah týchto hrozieb je extrémny a nemá obdoby. 

Podľa ďalších informácií od polície niekto nahlásil bomby aj na školách vo všetkých ostatných krajoch Slovenska. K 15:00 hod. evidovala polícia celkovo 1 323 hrozieb bombových útokov určených konkrétnym základným a stredným školám. Najviac hrozieb prišlo školám v Nitrianskom kraji, celkovo až 232

V Bratislavskom kraji išlo o 110 škôl, v Trenčianskom o 148, v Trnavskom o 119, v Prešovskom o 176, v Košickom o 216, v Banskobystrickom o 94 a v Žilinskom kraji o 228 škôl. Vyučovanie sa preto zrušilo a žiakov poslali domov, prípadne si po nich museli prísť rodičia.


Vyhrážky neobišli ani univerzity. Kvôli hrozbám boli evakuované budovy Žilinskej univerzity aj Ekonomickej univerzity v Bratislave.

Polícia okrem toho eviduje aj 110 hrozieb bombových útokov na budovy bánk a 40 hrozieb na predajne elektrotechniky. „Na objasnení skutku a vypátraní pôvodcu mailov intenzívne pracujeme, spolupracujeme aj s ďalšími bezpečnostnými službami a zahraničnými partnermi,“ uviedla polícia, ktorá pracuje na plné obrátky.

V prípade nových informácií budeme správu aktualizovať. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu