Rodák z Komárna zažiaril v Amerike. Animátor Dávid Štumpf získal prestížne ocenenie Emmy


Foto: Rodák z Komárna zažiaril v Amerike. Animátor Dávid Štumpf získal prestížne ocenenie Emmy Foto: Instagram/stumpf_dav

Slovenskému filmovému animátorovi sa podaril veľký úspech. Dávid Štumpf si počas víkendu v L. A. prevzal prestížne ocenenie Emmy za dizajn v seriáli Ms. Marvel.

Na sociálnych sieťach o tom informovala jeho sestra Katka Jakeš, ktorá je známou profesionálnou tanečníčkou. Svojho tridsaťtriročného brata opísala ako pracovitého, no zároveň skromného. Taktiež dodala, že je to skvelá reprezentácia Slovenska.

Dávidova mama Marta napísala: „Najlepšie správy z Los Angeles️️️. Môj šikovný syn je čerstvý držiteľ ceny Emmy so svojím tímom. Všetci sme na teba brutálne hrdí.“

David Štumpf ukončil štúdium na VŠMU v Bratislave filmom Kovbojsko, ktorý bol vybraný na festivaly ako Annecy, Stuttgart alebo Hiroshima a získal zaň niekoľko ocenení. Magisterské štúdium absolvoval na pražskom FAMU a v oblasti animácie a filmu pôsobil na voľnej nohe.



Prestížne ocenenie

Emmy Award je americké ocenenie, ktoré sa každoročne udeľuje za vynikajúce výsledky v televíznom priemysle. V tejto oblasti je podobné slávnym Oskarom za film alebo Grammy za hudobnú tvorbu.

Rodák z Komárna získal ocenenie Primetime Creative Arts Emmy, ktoré je určené predovšetkým personálu televízneho vysielania – kameramanom, dizajnérom, kostymérom či maskérom.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu