Nezvyčajná pracovná ponuka: Nitriansky kraj hľadá lekárov na prehliadky mŕtvych


Foto: Nezvyčajná pracovná ponuka: Nitriansky kraj hľadá lekárov na prehliadky mŕtvych Foto: pixabay.com

Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou hľadá lekárov, ktorí by boli ochotní vykonávať prehliadky mŕtvych tiel. Aktuálna ponuka sa týka Nitrianskeho a Trnavského kraja. 

Ako vysvetľuje stránka úradu, od 1. októbra 2021 sa takéto prehliadky vykonávajú na základe dobrovoľnosti. V praxi to znamená, že úrad v každom samosprávnom kraji podľa potreby koordinuje prihlásených odborníkov. V mnohých regiónoch je záujem dostatočný či dokonca vyšší, než je potrebné.

Prihlásení lekári budú mať možnosť výberu služieb podľa vlastných možností a ľubovoľne často. Ide tak o ideálnu prácu pre lekárov a lekárky na dôchodku, na materskej či čerstvých absolventov. Potrebné je mať oprávnenie na výkon prehliadky mŕtvych tiel. Ak ním daný doktor nedisponuje, úrad na požiadanie bezodkladne zabezpečí jeho vyškolenie.


O prípadoch úmrtia bezodkladne oboznámi lekára zapísaného na daný deň a lokalitu Operačné stredisko Záchrannej zdravotnej služby. Fyzickej osobe uhradí úrad sumu 40 eur za jednu vykonanú prehliadku. Ak sa lekár na miesto dopraví na vlastné náklady, preplatia mu aj tie. 

V prípade záujmu je potrebné kontaktovať sekciu súdneho lekárstva a patologickej anatómie úradu na telefónnom čísle +421-2-208 56 801 alebo prostredníctvom e-mailu sslapa@udzs-sk.sk. Všetky doplňujúce informácie k prehliadkam mŕtvych tiel nájdete na webe Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu