V Skýcove našla matka svojho syna zastreleného, na zemi ležala aj prerobená a nelegálna zbraň


Foto: V Skýcove našla matka svojho syna zastreleného, na zemi ležala aj prerobená a nelegálna zbraň Foto: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

V obci Skýcov našli v utorok 27. februára večer telo zastreleného muža. Ležal na zemi v rodinnom dome a vedľa neho bola zbraň, ktorú mal nielenže v nelegálnej držbe, ale bola aj prerobená zo vzduchovky na malorážku. 

Podľa informácií portálu noviny.sk bol 60-ročný Ján ešte pred pol šiestou večer vonku na dvore, a potom sa vybral dovnútra. Susedia následne počuli, že sa z domu ozval výstrel. Mužova mama, ktorá bola na v tom čase na dvore, sa po ohlušujúcej rane rozbehla za synom do domu. 

Petra Klimešová, hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby, portálu potvrdila, že na základe volania vyslali k mužovi ambulanciu rýchlej zdravotnej pomoci a rýchlej lekárskej pomoci. 

„Muž, žiaľ, utrpel zranenia nezlučiteľné so životom,“ uviedla Klimešová. Strelná rana sa totiž mala nachádzať v oblasti hlavy.  


Policajti sa na mieste zdržali niekoľko hodín a zaisťovali stopy. „Polícia začala trestné stíhanie pre trestné činy usmrtenia a nedovoleného ozbrojovania,“ potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Viktória Borloková. 

Okolnosti mužovej smrti polícia vyšetruje, obhliadajúci lekár však podľa hovorkyne vylúčil cudzie zavinenie a nariadil, aby sa vykonala pitva. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu