Prípravy na prezidentské voľby vrcholia aj v Nitre, členovia 72 okrskových komisií zložili sľub


Foto: Prípravy na prezidentské voľby vrcholia aj v Nitre, členovia 72 okrskových komisií zložili sľub Foto: Facebook/Mesto Nitra

Prezidentské voľby sa pomaly blížia. Už 23. marca 2024 sa uskutoční prvé kolo, v ktorom si ľudia môžu zvoliť jedného z 11 kandidátov. Prípravy sú teda v plnom prúde a nezaháľajú ani na Mestskom úrade v Nitre.

Zamestnanci úradu napríklad v uplynulých dňoch rozniesli do vyše 34-tisíc domácností oznámenia o konaní volieb a v stredu 28. februára sa v mestskej zasadačke zišli členovia 72 okrskových volebných komisií, aby zložili sľub. 

„Zvolili si svojich predsedov a podpredsedov, ktorí budú dohliadať na to, aby voľby prebehli v súlade so zákonom. Do všetkých komisií mesto zabezpečilo zapisovateľov, ktorí prejdú školeniami od právnikov aj od Štatistického úradu SR,“ vysvetlila radnica na sociálnej sieti.


Prvé kolo volieb sa uskutoční v sobotu 23. marca 2024 a prípadné druhé kolo je naplánované na 6. apríla. Hlasovacie preukazy budú na mestskom úrade vydávať až do 22. marca. Nájdete ich v námietkovej kancelárii na prízemí mestského úradu, za Klientskym centrom.

Ak si nie ste istí, do ktorého okrsku patríte, skontrolujte si to na tejto stránke. Viac informácií o hlasovacích preukazoch nájdete v článku nižšie. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu