Slovenský šport stratil ďalšiu legendu. Zomrel stípliar Juraj Lukáč, rodák z Nového Tekova


Foto: Slovenský šport stratil ďalšiu legendu. Zomrel stípliar Juraj Lukáč, rodák z Nového Tekova Foto: ilustračné/freepik.com

Slovenský šport prišiel o jedného z najlepších stípliarov v histórii. Juraj Lukáč, rodák z Nového Tekova, zomrel dňa 25. apríla vo veku 72 rokov. Informoval o tom Slovenský atletický zväz. 

Lukáč začal svoju športovú kariéru vďaka vplyvu svojho telocvikára Vojtecha Kóšu. Jeho talent sa prejavil už v mladom veku, keď v roku 1970, ako devätnásťročný člen Slávie Nitra, získal svoju prvú bronzovú medailu na 3000 metrov prekážok na seniorských majstrovstvách Slovenska. To bol však len začiatok jeho úspešnej športovej dráhy.

Pod vedením trénera Róberta Rozima Lukáč dosiahol v stípli výnimočné úspechy, vrátane dvoch zlatých medailí na slovenských šampionátoch v rokoch 1974 a 1977. Jeho osobný rekord na československom šampionáte v roku 1977, kde dosiahol čas 8:33,8 minúty, je dodnes považovaný za tretí najlepší výkon člena slovenského klubu v histórii tejto disciplíny.

Lukáčovo meno zostane zapísané zlatým písmom v histórii slovenskej atletiky nielen vďaka jeho výsledkom, ale aj kvôli jeho neochvejnej snahe a oddanosti športu. Posledná rozlúčka s týmto výnimočným športovcom sa uskutoční v utorok 30. apríla o 12:00 v krematóriu v Banskej Bystrici - Kremničke.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu