VIDEO: Alex Války z Nitry a jeho partnerka sú majstrami Slovenska v krasokorčuľovaní


Foto: VIDEO: Alex Války z Nitry a jeho partnerka sú majstrami Slovenska v krasokorčuľovaní Foto: Facebook/Laura Hečková

Nitriansky kraj sa môže pochváliť ďalším úspechom mladého a talentovaného krasokorčuliara Alexa Válkyho. Rodák z Nitry aj tento rok získal titul Majstra Slovenska 2024 v kategórii starší žiaci. Alex, ktorý študuje na Gymnáziu Párovská v Nitre, tak má už päť takýchto titulov.

Aby toho nebolo málo, fantastický výkon predviedol aj so svojou partnerkou Laurou Hečkovou. Pár si tak vyslúžil prvé miesto i v kategórii športové dvojice - staršie žiactvo. Rovnaký úspech sa im podaril aj vlani.


Laura sa krasokorčuľovaniu venuje od piatich rokov. V súčasnosti trénuje v klube Ice Skating Trnava pod vedením trénera Miroslava Bokora a Liany Drahovej. Lauru tiež externe v Prahe trénuje Eva Horklová. 

„A je doma…máme ďalší majstrovský titul, zajazdili sme celkový bodový rekord. Ďakujem všetkým za obrovskú podporu, môjmu parťákovi Alexovi za skvelé tréningy, trénovanie a podporu Mgr. Miroslavovi Bokorovi, Liane Drahovej, Eve Horklovej a množstvu ďalších ktorí nám pomáhajú. Sme radi že môžeme reprezentovať Slovensko a Slovenský krasokorčuliarsky zväz,“ povedala Laura. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu