Videli ste, ako sa na R1 za Nitrou prevrátilo nákladné auto? Hľadajú svedkov nedávnej nehody


Foto: Videli ste, ako sa na R1 za Nitrou prevrátilo nákladné auto? Hľadajú svedkov nedávnej nehody Foto: Foto: X/Zelená vlna RTVS

V pondelok sme vás informovali o nehode nákladného auta na R1 medzi Nitrou a Bábom. V skupine HAKA, ktorá sa dlhodobo venuje pomoci pri hľadaní odcudzených áut, sa teraz objavila aj prosba o pomoc s nájdením svedkov tejto havárie. 

„Ak má niekto záznam z kamery alebo videl, čo sa dialo bezprostredne pred nehodou, prosím, kontaktujte ma,“ napísal Peter. 

Podľa niektorých komentujúcich za to mohol silný vietor, čo však Peter, aj ľudia, ktorí museli stáť takmer dve hodiny v kolóne, vylučujú. 



„Stalo sa to na rovnom úseku v mieste, kde je cesta pod úrovňou terénu  a krytá stromami na oboch stranách. Pred prevrátením súprava prešla podľa stôp takmer celá mimo vozovku a prevrátila sa až pri pokuse dostať sa späť. Tento manéver nespôsobil vietor,“ vysvetlil Peter a doplnil, že v stredu, keď bolo naozaj veterno, absolvoval rovnakú trasu s tou istou súpravou a nákladom a daný úsek prešiel bez problémov. 

„Nehľadám obhajobu konania vodiča, hľadám dôkazy, ako k tomu došlo a nie dohady. Ja chcem vedieť len pravdu a keď ju šofér nie je schopný povedať, musím pátrať,“ ukončil Peter debatu o vetre.

Svedkov nehody preto prosí, aby sa mu ozvali. Napísať mu môžu tu



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu