FOTO: Poznáme NAJ agro dievča a NAJ agro chlapca tohto roka, v súťaži uspela aj stredoškoláčka zo Šale


FOTO: Poznáme NAJ agro dievča a NAJ agro chlapca tohto roka, v súťaži uspela aj stredoškoláčka zo Šale
Galéria: 9 fotiek
Foto: Facebook/SPU Nitra - Zelená univerzita

Súťaž NAJ agro dievča a NAJ agro chlapec už má svojich tohtoročných víťazov. Finále obľúbeného podujatia sa konalo 17. apríla v Aule Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre. Do súťaže pre najmladšiu generáciu budúcich poľnohospodárov sa dokopy zapojilo 38 stredoškolákov z celého Slovenska a spomedzi nich vzišli šiesti víťazi. Informoval o tom portál Poľnohospodár

NAJ agro dievčaťom sa stala Kristína Zlejšia a NAJ agro chlapcom Jakub Mokoš. Obaja sú zo Strednej odbornej školy polytechnickej v Liptovskom Mikuláši a spája ich aj vízia navrátiť na slovenské pasienky pôvodné plemeno oviec - valašku.

Na druhom mieste skončili Sára Jašová (SOŠ chovu koní a služieb Šaľa) a Valentín Hudák (SOŠ agropotravinárska a technická Kežmarok). Bronz získala Soňa Myslíková (SOŠ vinársko-ovocinárska Modra) a Mário Klein, ktorý je tiež zo spomínanej strednej školy v Kežmarku. 

O víťazoch rozhodla porota pod vedením moderátora Farmárskej revue Jána Škorňu a na vyhodnotenie prišla aj rektorka univerzity Klaudia Halászová. Všetkým oceneným gratulujeme. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu