Vo vrecku marihuana, v ponožke pervitín. Drogy však pred nitrianskymi policajtmi neschovali


Foto: Vo vrecku marihuana, v ponožke pervitín. Drogy však pred nitrianskymi policajtmi neschovali Foto: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj

Policajti pohotovostnej motorizovanej jednotky z Nitry mali akurát službu na ulici Štúrova, keď spozorovali auto značky Škoda Felicia, ktorého vodič, ani spolujazdci, neboli pripútaní pásom. 

Auto preto zastavili, posádku skontrolovali a vyžiadali si od nich všetky potrebné doklady. Vodič aj jeden zo spolujazdcov sa však správali veľmi nervózne, roztržite a prešľapovali zo strany na stranu. Podľa polície bolo taktiež na mieste cítiť zápach marihuany. 

Vodič sa im následne priznal, že je užívateľom marihuany a spolujazdec zas, že užíva pervitín. 

Po týchto skutočnostiach vodič vozidla policajtom dobrovoľne vydal zo svojho pravého vrecka riflí jeden kus žltej papierovej poštovej poukážky s obsahom zelenej sušenej rastliny. Spolujazdec sa tiež priznal, že počas toho ako ich zastavovali policajti ukryl do svojej ponožky na pravej nohe jedno plastové priesvitné vrecúško s obsahom bielej kryštalickej látky,“ uviedli policajti na sociálnej sieti s tým, že mali podozrenie, že sa naozaj jedná o omamné a psychotropné látky. To sa im vzápätí aj potvrdilo. 

„25-ročný vodič bol podrobený toxikologickému vyšetreniu s pozitívnym výsledkom na marihuanu, a tak mu bola ďalšia jazda zakázaná a bola spísaná správa o výsledku objasňovania priestupku. Osoby boli obmedzené na osobnej slobode a boli predvedené na policajné oddelenie z dôvodu vykonávania ďalších procesných úkonov,“ dodala polícia. Vo veci už bolo začaté trestné stíhanie pre drogovú trestnú činnosť.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu