FOTO: Sadli si za volant opití a nabúrali. Jedno auto skončilo v poli a motocyklista takmer v kufri


FOTO: Sadli si za volant opití a nabúrali. Jedno auto skončilo v poli a motocyklista takmer v kufri
Galéria: 4 fotky
Foto: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj

Na cestách bolo cez víkend opäť rušno. Napriek neustálym výzvam polície, aby si vodiči nesadali za volant pod vplyvom alkoholu, sa opäť našlo niekoľko ignorantov. Policajti v Nitrianskom kraji tak počas soboty a nedele odhalili až päť opitých šoférov a jedného, ktorý mal zákaz viesť motorové vozidlá. 

V prvom prípade dokonca došlo k dopravnej nehode, keď 45-ročný vodič motocykla značky Piaggo Liberty vrazil do vozidla idúceho pred ním. Vodič motocykla nafúkal 0,81 mg/l, čo je v prepočte 1,69 promile,“ dodala polícia. K ďalšej nehode došlo medzi obcami Mojzesovo a Úľany nad Žitavou. 23-ročný šofér Škody Octavie pravdepodobne dostal v ľavotočivej zákrute šmyk a s autom prešiel mimo vozovku, kde narazil do priekopy a zostal tam stáť. Dychová skúška ukázala výsledok 0,88 mg/l, čo predstavuje 1,83 promile. 

Zdroj: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj

Nafúkala aj 38-ročná vodička Audi A1 v Želiezovciach, konkrétne mala v sebe 0,77mg/l, teda 1,60 promile. 60-ročného šoféra auta Dacia Sandero zastavili policajti v Nitre a podrobili ho dychovej skúške na alkohol. Výsledok bol pozitívny - 0,59 mg/l, čo je 1,23 promile. Rekordérom bol však 29-ročný muž v aute Škoda Superb. Chytili ho v obci Veľké Zálužie a nafúkal až 1,09 mg/l, teda 2,27 promile.

V poslednom prípade nešlo o alkohol za volantom, ale o zákaz viesť motorové vozidlá. 45-ročného muža, ktorý šoféroval Volkswagen Touran, policajti skontrolovali v Nitre a zistili, že má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá, ktorý mu platí do roku 2028. 



„Všetci vodiči skončili v policajnej cele a čelia obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a jeden z nich čelí obvineniu z prečinu marenie výkonu úradného rozhodnutia,“ informovala polícia na sociálnej sieti. 

Opití vodiči sú jednou z najväčších hrozieb na cestách. Keď ste pod vplyvom alkoholu, vaše reflexy, koncentrácia aj reakčná schopnosť je znížená. Buďte zodpovední a nesadajte vtedy za volant. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu