AKTUALIZOVANÉ: Na priecestí pri Čate sa zrazil vlak s autom, sedel v ňom len 20-ročný vodič


Foto: AKTUALIZOVANÉ: Na priecestí pri Čate sa zrazil vlak s autom, sedel v ňom len 20-ročný vodič Foto: Facebook/Ba Dy
  • aktualizované 22. apríla 2024 o 16:05

V úseku Štúrovo - Čata bola v pondelok 22. apríla 2024 prerušená vlaková doprava. Dôvodom bola zrážka osobného vlaku s autom Opel Zafira na železničnom priecestí. Informovali o tom najprv Železnice Slovenskej republiky na sociálnej sieti. 

Na miesto dorazili aj záchranné zložky

Hovorkyňa nitrianskej krajskej polície Jana Šinková doplnila, že k nehode konkrétne došlo na železničnej trati za obcou Bíňa v čase o 10:30 hod. 

„Na miesto nehody sa dostavili záchranné a policajné zložky, ktoré zabezpečili oblasť a začali s vyšetrovaním. Vďaka ich rýchlej a koordinovanej práci sa podarilo po udelení povolenia políciou obnoviť dopravu na tomto úseku už o 12:29,“ doplnil hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Dominik Drevický. 


Nehoda sa obišla bez zranení 

Vo vlaku sa viezlo do 10 cestujúcich, ktorí boli po nehode evakuovaní. Našťastie sa pri zrážke nikto nezranil, a to ani vo vozidle Opel Zafira. Cestujúci museli pokračovať ďalej individuálnou prepravou. Na miesto dorazil aj policajný technik a nehoda bola zadokumentovaná.  

„20-ročnému vodičovi osobného vozidla bola uložená pokuta za priestupok v doprave. Vodič a rušňovodič boli podrobení dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom. Polícia vec rieši ako škodovú udalosť,“ dodala Šinková. 

Vlak potom dostal súhlas na odchod, zo stanice Čata tak meškal 163 minút. „V dôsledku nehody meškal zo stanice Čata aj osobný vlak Os 5914 (Levice 11:12 – Štúrovo 12:26), a to 36 minút. Za spôsobené meškania a nepríjemnosti sa ospravedlňujeme,“ uviedol ešte Drevický.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu