VIDEO+FOTO: Duel šampiónov 2024 bol skôr duelom Levičanov, víťazom sa stal Pavol


VIDEO+FOTO: Duel šampiónov 2024 bol skôr duelom Levičanov, víťazom sa stal Pavol
Galéria: 5 fotiek
Foto: Facebook/Duel RTVS

Obľúbená relácia Duel, ktorú môžete sledovať na obrazovkách RTVS, prišla po dvoch rokoch opäť s Duelom šampiónov. Medzi 32 súťažiacimi boli nováčikovia aj ostrieľaní hráči a víťazi minulých vedomostných súťaží.

Vo finále sa však nakoniec proti sebe postavili dvaja Levičania - Pavol a Slavo. Hoci pán Slavo je najúspešnejších hráčom Duelu a vyhral v ňom viac ako 30-krát, šampiónom šampiónov 2024 sa stal práve pán Pavol. Okrem finančnej odmeny si výhercovia odniesli aj trofeje od slovenského umeleckého sklára a pedagóga na VŠMU v Bratislave Pavla Macha. 

Duel sa už viac ako 18 rokov teší veľkej diváckej obľube, vzdelaným a rozhľadeným súťažiacim totiž fandí celé Slovensko. „32 napínavých duelov špičkových hráčov prinieslo napätie, zábavu a množstvo zaujímavých informácií, a nakoniec aj absolútneho víťaza,“ povedal v poslednej klapke moderátor Gregor Mareš, ktorému po skončení súťaže „spadol kameň zo srdca“ a tešil sa, že sa všetko podarilo.



Gratulácie začali pribúdať aj na sociálnych sieťach. Mnohí sa radovali z Pavlovej výhry, iní držali palce skôr Slavovi, no všetci sa zhodli, že ich vedomosti sú fantastické a zaslúžia si obdiv. 

„Obaja sú samozrejme ´dueloví bohovia´,“ napísala Miroslava. Mesto Levice môže byť pyšné, že má takýchto múdrych a vzdelaných obyvateľov,“ dodal František, ktorý narážal na to, že obaja súťažiaci pochádzajú z Levíc. „Naši skvelí Levičania krásne reprezentovali naše mesto, obaja majú ohromné vedomosti, srdečne im obom blahoželám,“ pridala sa aj Dada.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu