Futbalistka Lilla z Komárna mala povolenie od športového lekára. Zápas sa jej však stal osudným


Foto: Futbalistka Lilla z Komárna mala povolenie od športového lekára. Zápas sa jej však stal osudným Foto: KFC Komárno/pixabay.com

Slovensko v uplynulých dňoch zasiahla smrť mladej futbalistky Lili Petrókovej z Komárna. Náhle skolabovala počas futbalového zápasu na gymnaziálnych majstrovstvách Slovenska v Dunajskej Strede. Okamžite ju začali resuscitovať, a potom ju záchranným vrtuľníkom previezli do nemocnice v Bratislave. Napriek obrovskej snahe lekárov sa však už neprebrala z anestézie a v piatok zomrela. 

Talentované 18-ročné dievča pravidelne hrávalo nielen v dorasteneckom tíme, ale už aj v tíme žien. Denník N informoval, že gymnazistka mala pred osudným zápasom povolenie hrať od športového lekára. Uviedol to jej futbalový klub KFC Komárno. Znamená to, že predtým musela prejsť zdravotným testom, pretože inak by nemohla odohrať oficiálny zápas. Každý týždeň taktiež mala niekoľko tréningov.


Presná príčina úmrtia mladej športovkyne však stále nie je oficiálne známa. Denník N pripomenul, že počas uplynulých rokov sú podobné tragické úmrtia mladých športovcov čoraz častejšie, a to na celom svete. Nedá sa vylúčiť ani možná súvislosť s ochorením covid-19. Portál upriamil pozornosť aj na štúdiu vedcov z Los Angeles zo septembra 2022, ktorá potvrdila, že v USA bol počas prvých dvoch rokov pandémie koronavírusu vyšší výskyt srdcového zlyhania.


Za mladučkou Lili teraz smúti nielen jej rodina a blízki, ale aj spoluhráčky a vedenie futbalového klubu, a taktiež celé Gymnázium J. Selyeho, ktoré navštevovala. Klub tiež informoval, že jej dres s číslom 11 vyradí z používania, a ani v budúcnosti ho nebude môcť nosiť žiaden hráč. „Za teba hráme ďalej,“ uviedol jej tím na sociálnej sieti a venoval jej i celý zápas. 

Pohreb a posledná rozlúčka s Lili sa uskutoční vo štvrtok 2. mája 2024 na Reformovanom cintoríne v Komárne. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu