Hollywood na Slovensku: V kameňolome pri Nitre natáčajú nový film so Samuelom L. Jacksonom


Foto: Hollywood na Slovensku:  V kameňolome pri Nitre natáčajú nový film so Samuelom L. Jacksonom Foto: Facebook/Samuel L. Jackson/Obec Pohranice/kas.sk

Na Slovensko zavítal hollywoodsky filmový štáb aj hviezdne mená ako Samuel L. Jackson. Ešte v apríli ho mohli fanúšikovia stretnúť v uliciach Bratislavy a navštívil aj taliansku reštauráciu Massimo Ristorante na nábreží Dunaja. 

Pred niekoľkými týždňami sa však celý štáb presunul do kameňolomu pri obci Pohranice neďaleko Nitry, kde v týchto dňoch prebieha ďalšie utajené natáčanie filmu. Informovala o tom televízia JOJ. Podľa všetkého by malo ísť o post-apokalyptický sci-fi thriller Afterburn, ktorý je inšpirovaný rovnomennou komiksovou sériou. Hlavnú úlohu dostal Dave Bautista.

Okolie kameňolomu uzatvorili

Kameňolom a jeho široké okolie po príchode štábu uzatvorili, aby sa tam nedostali žiadni zvedavci. Televízii sa však podarilo zistiť, že sa tam budú natáčať akčné scény s výbuchmi. Na hluk boli vopred upozornení aj obyvatelia obce.

 „Dňa 8. 5. budeme v priľahlom okolí obce Pohranice nakrúcať filmové scény. V rámci toho možno očakávať zvýšený pohyb osôb a vozidiel. Scény mimo iné obsahujú simulované explózie a vizuálne efekty, preto vás prosíme o ústretovosť, obzvlášť v čase od 19:00 do 05:00. Všetky filmové efekty pripravujú profesionáli s dlhoročnými skúsenosťami,“ stálo v ozname. Ani oni však vtedy ešte nevedeli, že ide o hollywoodsky film.


„Boli tam nejaké efekty, výbuchy a krásne sme to videli zo záhrady,“ povedala pre televíziu JOJ jedna obyvateľka obce. „Otriasali sa niekedy až okná,“ dodala so smiechom. 

Diaľnica a autá ako z filmu Mad Max

Všetko je však prísne tajné a dostať sa dá len k parkovisku. Vidieť bolo aj veľký stan, v ktorom sa pripravuje občerstvenie pre hercov a členov štábu. 

„Spravili tam nejakú fiktívnu diaľnicu a niečo dole v štôlňach,“ prezradil obyvateľ obce Peter, ktorý mal šťastie a nachvíľu sa do kameňolomu predsa len dostal. Podarilo sa mu zahliadnuť aj niekoľko áut, ktoré sa zrejme objavia vo filme. „Vyzerajú ako z Mad Maxu, majú asi 4 x 5 metrov, sú veľké,“ povedal. Pánovi Ervínovi, ktorý je SBSkárom v objekte vedľa kameňolomu, zas povedali, že dané vozidlá majú až 1200 koní. 

Film by mal vyjsť v roku 2025 a nakrúcať by sa mal i v ďalších lokalitách Slovenska. Nedávno sa napríklad fotografovi z PLUS 7 Dní podarilo zhotoviť zábery z prísne stráženého a nedostupného objektu bývalej niklovej huty v Seredi. Točiť by sa malo aj pri Bratislave a filmári sa vraj zaujímali aj o priestory v bani Nováky. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu