V Šali zrekonštruujú a postavia multifunkčné ihriská, pol miliónovú investíciu využijú nielen deti


Foto: V Šali zrekonštruujú a postavia multifunkčné ihriská, pol miliónovú investíciu využijú nielen deti Foto: sala.sk

Tri detské ihriská vo Veči čaká rekonštrukcia. Mesto získalo na projekt nenávratný finančný príspevok vo výške takmer pol milióna eur. Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR projekt podporilo a poskytlo nenávratný finančný príspevok vo výške 493 910 eur. Mesto uhradí len zvyšok hodnoty projektu, čo predstavuje sumu 26 tisíc eur.  

Rekonštruovať sa budú ihriská, ktoré už neposkytovali dostatočné možnosti na šporotvanie. Obnovy sa dočká aj asfaltová plocha na Cintorínskej ulici, na ktorej vznikne moderné multifunkčné ihrisko. 

Na Slnečnej ulici ponúkne asfaltová plocha lezeckú zostavu aj exteriérové fitnes zariadenia. Kto si bude chcieť zašportovať, môže využiť  exteriérové bradlá, steper a ďalšie prvky. Modernizácie sa dočká aj pieskovisko na Slnečnej ulici. Postaví sa tu drevený altánok s lavičkami a stolom, rôzne hojdačky a poschodový domček.  

Na všetkých troch ihriskách bude bezbariérový prístup, miesto pre odstavenie bicyklov, nové lavičky, či smetné koše. Ihriská a ich okolie bude zelenšie, keďže sa tu vysadí nová tráva, pribudne veľa stromov a živých plotov. „Teším sa, že v meste opäť pribudne niečo nové a pekné,“ povedal primátor Jozef Belický. Práce sa začnú na prelome jari a leta tohto roka.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: sala.sk