Topoľčany chystajú odvetu. Podarí sa im opäť prekonať rekord v príprave najväčšej omelety na Slovensku?


Foto: Topoľčany chystajú odvetu. Podarí sa im opäť prekonať rekord v príprave najväčšej omelety na Slovensku? Foto: obecne.noviny.sk

Topoľčany sa opäť chystajú prekonať rekord v príprave najväčšej omelety na Slovensku. Urobia tak počas hodového podujatia Stôl štedrého Žochára, ktoré sa uskutoční v sobotu 12. augusta od 18:00.

Omeleta však nebude obsahovať len vajcia. „Pôjde o skutočnú pochúťku so slaninkou, cibuľou, šampiňónmi a šunkou, ochutenou koreninami, pripravenou na megapanvici s priemerom 1,6 metra,“ dodáva samospráva na svojom webe.

Výberom vajec z voľného výbehu chcú zároveň podporiť lokálnych farmárov. Koľko ich však bude, zatiaľ nevedia.


Myšlienka pripraviť najväčšiu omeletu má byť zároveň spomienkou na bývalého trénera HC Topoľčany Jozefa Nemca, ktorý zomrel tento rok v apríli. Práve on bol, ako uvádza šéfkuchár omelety Roman Gejdoš, komisárom rekordov.

Prvým držiteľom netradičného rekordu bola Žilina ešte v roku 2018, kedy sa dobrovoľníkom podarilo pripraviť omeletu zo 718 vajec. O rok neskôr ich prekonal Liptovský Mikuláš s počtom vajec 750. 

Prvenstvo následne v roku 2021 putovalo za hranice Žilinského kraja, a to do Topoľčian, kde pripravili omeletu z neuveriteľných 1020 vajec. Žilinčania sa však nenechali zahanbiť. Minulý rok v júni urobili omeletu, do ktorej dali o dve vajcia viac.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu