Nitra bude mať novú očnú kliniku, fakultná nemocnica zrekonštruuje budovu bývalej kardiológie


Foto: Nitra bude mať novú očnú kliniku, fakultná nemocnica zrekonštruuje budovu bývalej kardiológie  Foto: Facebook/Fakultná nemocnica Nitra-oficiálna stránka

Fakultná nemocnica Nitra splnila podmienky na získanie finančných prostriedkov z plánu obnovy a jej projekt modernizácie očnej kliniky sa tak dostal medzi úspešných žiadateľov. Zoznam zverejnilo Ministerstvo zdravotníctva SR.

„Projekt bude zameraný na komplexnú rekonštrukciu budovy bývalej kardiológie za účelom vytvorenia nových, moderne zariadených priestorov Očnej kliniky, ktoré poskytnú pacientom maximálny komfort a pohodlie pri liečbe,“ uviedla nemocnica na sociálnej sieti.

Nemocnica tak dostane z plánu obnovy milióny eur, ktoré následne použije na vybudovanie šiestich centier novej Očnej kliniky. 

Pôjde o Centrum jednodňovej očnej chirurgie, Centrum ochorení sietnice, Centrum pre liečbu metabolicko-cievnych ochorení sietnice, Centrum pre liečbu glaukómu a Centrum refrakčných porúch a estetickej medicíny.


Posledným bude Aplikačné centrum, ktoré bude pozostávať z ambulancie, stacionára a malej operačnej sály. 

Celkovo teda bude v rámci projektu vytvorených desať špecializovaných ambulancií, dva stacionáre pre ambulantné operačné výkony, dve veľké operačné sály, jedna malá aplikačná sála a dve laserové zákrokovne,“ vysvetlila nemocnica.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu