FOTO: V Nitre na Chrenovej vzniká relaxačná a športová oáza


FOTO: V Nitre na Chrenovej vzniká relaxačná a športová oáza
Galéria: 5 fotiek
Foto: facebook/ Mesto Nitra

Na Vašinovej ulici v mestskej časti Chrenová v Nitre vzniká lokálny park. S úpravou zelenej plochy sa začalo v lete, po dokončení bude Nitranom ponúkať pestré možnosti trávenia voľného času. 

Motiváciou k tomuto projektu bolo aj množstvo mladých rodín, ktoré sa v posledných rokoch do oblasti nasťahovali. Nový park však bude slúžiť všetkým návštevníkom bez rozdielu. Jeho súčasťou budú herné a športové prvky ako pieskovisko, lanová dráha, ihrisko pre petanque či preliezky. 

V areáli nájdete aj betónový stôl na pingpong, šachový stôl a telocvičňu v prírode. Samozrejmosťou sú stojany na bicykle, nové lavičky, piknikové sedenie a nádoby na odpad. V rámci oživenia priestranstva už prebehlo vyčistenie plochy a ošetrenie drevín. Odstránili sa zastaralé lavičky a oplotenie a boli vysadené nové stromy a kríky. Park bude neskôr čiastočne ohradený pletivom a čiastočne živým plotom. 

Do konca októbra tu založíme nové kvetinové záhony a zasejeme trávnik,“ približuje vedenie mesta Nitra v príspevku na sociálnej sieti. Do tohto dátumu by mala byť revitalizácia celej plochy zavŕšená. Celkové náklady projektu dosahujú 92 985 eur, pričom 95 percent z toho pokryje nenávratný finančný príspevok. Zvyšok uhradí mesto z vlastného rozpočtu. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu